Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο, νικώντας στον τελικό τη Skoda Ξάνθη με 3-1

Μία ενέργεια του Τσόρι Ντομίνγκες που μεταφράστηκε σε γκολ στον τελικό Κυπέλλου του ΟΑΚΑ ξεσήκωσε τους περίπου 30000 φίλους του Ολυμπιακού και ακούστηκε το σύνθημα «αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό»!
Ο Ολυμπιακός νίκησε τη μαχητική (στο α΄ ημίχρονο )Skoda Ξάνθη με σκορ 3-1 και ο τελικός φέρει λοιπόν τη σφραγίδα του αργεντινού αρτίστα.
Οι Πειραιώτες κατέκτησαν το 27ο Κύπελλο και το 17ο νταμπλ στην ιστορία τους και όπως φαίνεται ο Βίτορ Περέιρα συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία. 
Τι έκανε ο Τσόρι στον τελικό; Αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της ακριτικής ομάδας με την άριστη τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, εξουδετέρωσε τους Μπέρτο, Παπαστεριανό και με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ Κυριακίδη (63΄). Με το δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα μέτρα του. Οι Αρκρίτες απογοητεύτηκαν , έχασαν τη σπιρτάδα που είχαν στο α΄ημίχρονο και παρέδωσαν τα όπλα. Μετά το γκολ του Ντομίνγκες (αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού)  υπήρξαν αψιμαχίες ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων ,έγινε διακοπή του και ο διαιτητής Κουκουλάκης έδειξε κίτρινη στους εμπλεκόμενους Σιόβα, Καπετάνο, Ρομπέρτο.
Οι Ερυθρόλευκοι με φάουλ του Φορτούνη ανέβασαν το δείκτη του σκορ (3-0) στο 80΄. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Παντελής Καπετάνος με κοντινό σουτ ύστερα από σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού (ο Μποτία δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα).
Ο Βίτορ Περέιρα έκανε την έκπληξη του στην ενδεκάδα, αφήνοντας στον πάγκο τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού Κώστα Μήτρογλου. Τη θέση του κάλυψε ο Χάρα. Ο Αργεντινός χτύπησε στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου, εκμεταλλευόμενος λάθος γύρισμα με το στήθος του Μπέρτου. Προηγήθηκε σέντρα του Ντοσεβί. 
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού άφησε εκτός αποστολής τον ανέτοιμο Ελαμπντελαουί και τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα κάλυψε Σαλίνο. Αριστερά αγωνίστηκε ο Μαζουάκου και στο κέντρο της άμυνας οι Σιόβας, Μποτία. Ο Πορτογάλος εμπιστεύτηκε στη μεσαία γραμμή τους Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, στις πτέρυγες τους Ντοσεβί, Φουστέρ, στον άξονα τον Ντομίνγκες και στην κορυφή της επίθεσης τον Χάρα.
Στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε κατοχή μπάλας και δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες ! Ο Ρομπέρτο απέκρουσε σουτ των Κλέιτον (26΄), ενώ ο Σολτάνι από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο σε δύο περιπτώσεις(42΄, 43΄). Ο Ολυμπιακός απείλησε με τους Χάρα (20΄), Φουστέρ( 23΄), όμως στην πρώτη περίπτωση απέκρουσε ο γκολκίπερ Κυριακίδης και στη δεύτερη η μπάλα πέρασε άουτ (κοντά από το κάθετο δοκάρι).
Ο ρουμάνος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με το σύστημα 4-2-3-1, έχοντας στην κορυφή τον Σίλβα Κλέιτον. Ο Βασιλακάκης είχε αναλάβει ρόλο κρυφού κυνηγού, στις πτέρυγες έπαιξαν οι Σολτάνι, Λουσέρο και στη μεσαία γραμμή οι δύο αμυντικοί χαφ Παπαστεριανός και Ομποντό. Στην άμυνα ο στόπερ Καρυπίδης πήρε τη θέση του τραυματία Παπάζογλου, έχοντας παρτενέρ τον Γούτα. Στα πλάγια αγωνίστηκαν οι Μπέρτος (δεξιά), Γουάλας(αριστερά).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές των δύο προπονητών ,Φορτούνης και Καπετάνος σημείωσαν γκολ!
Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μποτία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου). Κίτρινη κάρτα: Ρομπέρτο, Μποτία, Σαλίνο, Κλέιτον, Καπετάνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (86΄ Κασάμι), Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί, Φουστέρ (65΄ Φορτούνης) , Ντομίνγκες (79΄ Μήτρογλου), Χάρα.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78΄ Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας, Ομποντό (79΄ Βάλτερ), Παπαστεριανός (66΄Καπετάνος), Βασιλακάκης, Σολτάνι, Λουσέρο, Κλέιτον.
*Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης ασπάστηκε τον αρχηγό Νταβίντ Φουστέρ λίγο πριν από την έναρξη του τελικού την ώρα που με τον ομόλογο του της Skoda Ξάνθης Αρη Πιαλόγλου χαιρέτησαν τους ποδοσφαιριστές . Κίνηση που μεταφράστηκε σε παραμονή του ισπανού μεσοεπιθετικού στον Πειραιά. Οι φίλοι των Ερυθρολεύκων φώναξαν ρυθμικά το όνομα του ισπανού μεσοεπιθετικού.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

*Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αναρτήσει πανό στις εξέδρες με υβριστικό περιεχόμενο εναντίον των Γιάννη Αλαφούζου, Δημήτρη Μελισσανίδη, Νικόλα Πατέρα. Με υπόδειξη του διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ και το πανό κατέβηκε. Ακόμα ακούστηκαν συνθήματα κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

*Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο άτυχος της εφετινής σεζόν Γιάννης Μανιάτης ο οποίος ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης.

*Στο τέλος του αγώνα η ΕΠΟ ευχαρίστησε τους φιλάθλους για τη συμμετοχή τους κατά του bullying. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε αφιερώσει τον 73ο τελικό Κυπέλλου κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου