Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ο ρόλος της Μέρκελ στο τηλεφώνημα Τσίπρα στην Ουάσιγκτον

Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2015

Μετά από παραίνεση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, πρός τον 

Αλέξη Τσίπρα ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον Λευκό Οίκο, ώστε να

 μεσολαβήσει προς το ΔΝΤ με σκοπό να δείξει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, 

αλλά και να θέσει το ελληνικό ζήτημα στη σύνοδο του G7 που πραγματοποιείται στην Δρέσδη.






Όπως μετέδωσε από την Ουάσιγκτον ο ανταποκριτής του Antenna και του Real.gr, Θανάσης Τσίτσας, Αμερικανός διπλωμάτης αποκάλυψε ότι στην Ρίγα της Λετονίας και στο τετ α τετ που υπήρξε μεταξύ Μέρκελ-Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να προέτρεψε τον Ελληνα πρωθυπουργό να ζητήσει την βοήθεια του Μπαράκ Ομπάμα για να τεθεί – παρά το γεγονός οτι δεν είναι στην ατζέντα- το ελληνικό ζήτημα στην Σύνοδο του G7 στην Δρέσδη, αλλά και να μεσολαβήσει ώστε το ΔΝΤ να κάμψει τις αντιστάσεις του και να ανοίξει ο δρόμος για μια συμφωνία.
Σύμφωνα με τον ίδιο διπλωμάτη, η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός είχαν ενδελεχή συζήτηση για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και τα εμπόδια τα οποία συνεχώς προβάλει, όχι μόνο το ΔΝΤ, αλλά και για την αντιπαραγωγική στάση που κρατά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε με τον οποίο η κ.Μέρκελ ειναι γνωστό οτι έχει διαφορετικές απόψεις για την οικονομία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας επισήμανε στην Γερμανίδα Καγκελάριο την αντιπαραγωγική και σκληρή στάση που κρατά ο Βόλφανγκ Σόιμπλε στην διαπραγμάτευση και η κυρία Μέρκελ φέρεται να του είπε : «Eγώ κυβερνώ την Γερμανία».
Αμέσως μετά το ραντεβού των δύο ηγετών την παραίνεση της κ. Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας, ηλεφώνησε την περασμένη Παρασκευή στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού ζητώντας την παρέμβαση του Λευκού Οίκου τόσο προς την σύνοδο του G7 όσο και προς το ΔΝΤ.
Απο εκείνη την χρονική στιγμή και μετά υπάρχει παρασκηνιακά μια συντονισμένη δράση και πρόθεση του αμερικανικού παράγοντα να πιέσουν αφενός για να «απομονωθεί» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αφετέρου για να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου