Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Δεκαεπτά τραυματίες από πτώση κεραυνού στην Κνωσό

Σάββατο, 30 Μαΐου, 2015ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 36ΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΔΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΑΝΑΚΟΠΗ

Ασύλληπτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού όταν κατά την περιήγηση Ρώσων τουριστών έπεσε κεραυνός με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ξένοι επισκέπτες και να επικρατήσει πανικός.

Δεκαεπτά τραυματίες από πτώση κεραυνού στην Κνωσό Επτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και το όχημα άμεσης επέμβασης με γιατρό έσπευσαν στον χώρο των αρχαιοτήτων απ' όπου παρέλαβαν 17 άτομα και τους μετέφεραν στα νοσοκομεία της πόλης είτε για προληπτικούς λόγους είτε για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν, οι εννέα φέρουν τραύματα μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης. Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση 35χρονης Ρωσίδας, η οποία υπέστη ανακοπή. Η γυναίκα διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Επί 45 λεπτά οι γιατροί της έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, η οποία ήταν επιτυχής.Η γυναίκα αμέσως μετά εισήχθη στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε καισαρική τομή καθώς υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι είναι έγκυος. Αποδείχτηκε ωστόσο ότι οι πληροφορίες αυτές δεν ίσχυαν. Η 35χρονη αμέσως μετά εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Δεκαεπτά τραυματίες από πτώση κεραυνού στην Κνωσό
Στο Βενιζέλειο απευθύνθηκε και μία 38χρονη υπάλληλος του Αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Από την πτώση του κεραυνού η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και επειδή ένιωσε μούδιασμα στο χέρι, θεώρησε αναγκαίο να εξεταστεί από τους γιατρούς, οι οποίοι την διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Οι άλλοι τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική, ωστόσο όλοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.
Δεκαεπτά τραυματίες από πτώση κεραυνού στην Κνωσό
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9 χθες το πρωί. Το γκρουπ των Ρώσων τουριστών βρισκόταν στην αρχή του πομπικού διαδρόμου μαζί με την ξεναγό όταν άρχισε να βρέχει δυνατά. Κάποιοι μετακινήθηκαν κάτω από ένα μεγάλο πεύκο για να προστατευθούν από την βροχή ενώ άλλοι άνοιξαν τις ομπρέλες τους. Εκτιμάται ότι οι μεταλλικοί άξονες των ομπρελών «τράβηξαν» τον κεραυνό που «έσκασε» στα πόδια τους.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου