Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ο βομβιστής της Βοστώνης θα ακούσει τη θανατική του ποινή μπροστά στα θύματά του

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο για τη διπλή βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, θα αντικρίσει στα τέλη του επόμενου μήνα τους ανθρώπους που ακρωτηριάστηκαν και οικείους των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης, κατά την προγραμματισμένη επίσημη ανακοίνωση της θανατικής του ποινής, ανέφερε την Παρασκευή ένας δικαστής.
Το ίδιο ομοσπονδιακό δικαστήριο που έκρινε ένοχο τον 21χρονο Τσαρνάεφ για τη δολοφονία 3 ανθρώπων και τους τραυματισμούς άλλων 264 στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, σε μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, του επέβαλε τον περασμένο μήνα την εσχάτη των ποινών. Ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζορτζ Ο' Τουλ θα ανακοινώσει την απόφαση στις 24 Ιουνίου.
Οι επιζώντες της βομβιστικής επίθεσης, τα μέλη των οικογενειών των 3 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, καθώς και της οικογένειας του αστυνομικού που δολοφονήθηκε από τα πυρά των δραστών 4 ημέρες αργότερα, θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν κατά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης.
Τα θύματα της επίθεσης ήταν ο 8χρονος Μάρτιν Ρίτσαρντ, η 23χρονη Λου Λινγκζί και η 29χρονη Κρίστλ Κάμπελ. Ο Τσαρνάεφ επίσης καταδικάστηκε για τη δολοφονία του 26χρονου αστυνομικού Σιν Κόλιερ, που υπηρετούσε στο MIT.
Ο Τσαρνάεφ, που δεν απολογήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του, θα έχει το δικαίωμα να μιλήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ωστόσο δεν είναι υποχρεωμένος να το πράξει.

Θα αργήσει πολύ η εκτέλεσή του...
Οι συνήγοροι υπεράσπισης, που αναμένεται να ασκήσουν έφεση στην επιβολή της θανατικής ποινής και στην καταδικαστική απόφαση, υποστήριξαν ότι ο Τσαρνάεφ ήταν ο ήσσων εταίρος στη σκευωρία την οποία απεργάστηκε και έθεσε σε εφαρμογή ο 26χρονος αδερφός του Ταμερλάν, που σκοτώθηκε 4 μέρες μετά τη βομβιστική επίθεση, σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.
Νωρίτερα τον Μάιο, το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή είχε εκτιμήσει πως η εκτέλεση του Τσαρνάεφ δεν αναμένεται να γίνει πριν περάσει πολύς καιρός.
Ο Ρόμπερτ Ντάναμ, διευθυντής του Κέντρου, είχε προβλέψει ότι η επιβολή της θανατικής ποινής σε υποθέσεις οι οποίες εκδικάζονται σε ομοσπονδιακή κλίμακα είναι «εξαιρετικά σπάνιες» και πάντως η απόφαση δεν σημαίνει ότι ο Τσαρνάεφ «θα εκτελεστεί στο εγγύς μέλλον», λόγω των «πολλών ετών» που θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των εφέσεων που θα ασκηθούν.
Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, νεαρός μουσουλμάνος με καταγωγή από την Τσετσενία, καταδικάστηκε σε θάνατο από τους ενόρκους και προστέθηκε στους 61 άλλους θανατοποινίτες οι οποίοι αναμένουν την εκτέλεσή τους. Στα 21 του, είναι ο νεότερος όλων.
Τρεις άνδρες έχουν εκτελεστεί στη φυλακή της Ιντιάνα όπου κρατείται ο Τσαρνάεφ από το 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου