Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Μαΐου, 2015

  • Μετά από μια μαραθώνια και «βασανιστική» συνεδρίαση εννέα ωρών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τοποθέτηση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της νέας ΕΡΤ του Λ.Ταγματάρχη, χωρίς τη θετική ψήφο της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Με απόλυτη πλειοψηφία ο διορισμός του Δ.Τσακνή στη θέση του προέδρου ΕΡΤ.
  • Ένα ακόμα άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Noor One», με σημαία Τόγκο, που είχε εντοπιστεί και δεσμευθεί στη Βλήχα Ελευσίνας με δύο τόνους ηρωϊνης τον Ιούνιο του 2014, κρίθηκε προφυλακιστέο με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά.
  • Η «Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν» ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, 20 Μαΐου, σε γραφεία πρακτορείου ασφαλειών στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι.
  • Προς τη σωστή κατεύθυνση κρίνει πως βρίσκονται oι αλλαγές του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, αν και ζητά περατέρω διευκρινίσεις, ενώ από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων  εκφράζει την αντίθεση του στην κατάργηση της απόσυρσης, «ένα μέτρο από το οποίο κερδίζουν όλοι», όπως υποστηρίζει.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται μελέτη για την αναδιάρθρωση όλης της δομής των Ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Τόσκας, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται παράλληλα «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητα τους».

Κόσμος

  • Αεροσκάφος της γαλλικής εταιρείας Air France που εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με προορισμό τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, έπειτα από ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα. Έπειτα από πολύωρη, εξονυχιστική έρευνα, το αεροσκάφος κρίθηκε ασφαλές. 
  • Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παρείχε τη Δευτέρα διαβεβαιώσεις στον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι για τη δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Βαγδάτης εναντίον της ISIS, μετά τις επικρίσεις του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Ας Κάρτερ, που αμφισβήτησε το εάν και κατά πόσον οι ιρακινές δυνάμεις έχουν τη θέληση να πολεμήσουν
  • Ο συντηρητικός Αντρέι Ντούντα ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία με ποσοστό 51,55% των ψήφων, έναντι ποσοστού 48,45% που συγκέντρωσε ο Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν από την εθνική εκλογική επιτροπή.
  • Η πολεμική αεροπορία της Νιγηρίας βομβάρδισε τέσσερα χωριά που είχαν καταλάβει οι ακραίοι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν. Ο βομβαρδισμός διήρκεσε πολλές ώρες και τα χωριά ισοπεδώθηκαν. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων, ωστόσο κάτοικοι που κατάφεραν να διαφύγουν την τελευταία στιγμή δηλώνουν ότι στα χωριά είχαν κρατηθεί πολλοί όμηροι από τους ενόπλους της Μπόκο Χαράμ.
  • Η ανατροπή υπέρ της Αριστεράς και των «αγανακτισμένων» που καταγράφηκε στις τοπικές εκλογές της Ισπανίας την Κυριακή, καθώς και η απροσδόκητη νίκη του συντηρητικού Αντρέι Ντούντα για την προεδρία της Πολωνίας, ταράζουν τα νερά στην Ευρώπη. Τόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι -ο οποίος αντιμετωπίζει και ο ίδιος το στοίχημα της επικράτησης στις τοπικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής- όσο και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι συμφωνούν ότι τα αποτελέσματα σε Ελλάδα, Ισπανία και Πολωνία καταδεικνύουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει.

Οικονομία

  • Την παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τα τέλη Ιουνίου.
  • Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, είχε ο πρόεδρος και CEO της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα στη διάρκεια επίσκεψης του στην Αθήνα. Ο κ. Γουάτσα συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Eurobank και της Grivalia, και σε ομιλία του σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη, εξέφρασε την αισιοδοξία για τις προοπτικές της χώρας μας.
  • Ανεξήγητη χαρακτήρισε την επιμονή των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό ακόμα και για εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα σύνταξης ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς. Χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» τη 13η σύνταξη, σημείωσε ωστόσο ότι «δεν είναι κάτι που μας επείγει αύριο», όπως είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και οι επικουρικές συντάξεις. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης υπέρ της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Αθλητισμός

  • Παίκτης του Ολυμπιακού θα παραμείνει ως το 2017 ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός που βρισκόταν κοντά στην έξοδο από την ομάδα του Πειραιά αλλά τα δεδομένα ανατράπηκαν και μετά από συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, υπέγραψε την ανανέωση της συνεργασίας του για για ακόμη δύο χρόνια. 
  • Παρελθόν από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ο Κάρλο Αντσελότι. Όπως μετέδωσε η «Marca», ο Φλορεντίνο Πέρεθ συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τον Ιταλό τεχνικό και του ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους. Το διοικητικό συμβούλιο των «μερένγκες» θα ενημερωθεί άμεσα από τον πρόεδρο του συλλόγου και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου εντός της ημέρας.
  • Η Ρόμα εξασφάλισε τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς νίκησε στο «Ολίμπικο» την τυπικά γηπεδούχο Λάτσιο με 2-1 στο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας και αύξησε τη διαφορά από την ομάδα του Στέφανο Πιόλι στους τέσσερις βαθμούς, μία αγωνιστική πριν από τη λήξη του Campionato.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου