Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 31 Μαΐου, 2015

  • Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το απόγευμα σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι. Τέσσερα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλων υπαλλήλους και πελάτες και αφού πήραν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό, διέφυγαν με αυτοκίνητο.
  • Λίγο πριν προχωρήσουν σε μια νέα ληστρική επιδρομή σε υποκατάστημα τράπεζας στη περιοχή Νέο Μοναστήρι, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στην μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου, έξω από τον Βόλο και συνέλαβαν δυο καταζητούμενους ληστές, ενώ ο τρίτος συνεργός τους επέλεξε να αυτοκτονήσει από το να πέσει στα χέρια των αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι το είχαν ενοικιάσει πριν από περίπου οκτώ μήνες με ψεύτικα στοιχεία μέσω μεσίτη.
  • Μαραθώνιες είναι οι επαφές σε Αθήνα και Βρυξέλλες προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών. Στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε 9ωρη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ενώ συνεχίζονται και οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ.
  • Βελτιώνεται σημαντικά ο καιρός προς ικανοποίηση των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος, καθώς οι βροχές των προηγούμενων ημερών δίνουν σταδιακά τη θέση τους στην ηλιοφάνεια, αλλά και την άνοδο της θερμοκρασίας. Αναλυτικά ο καιρός.
  • Νέα «όχι» ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Αρνητική είναι η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, μαζί του συμφώνησε και ο Νίκος Παππάς, ενώ κατά πληροφορίες, κάθετα αντίθετος δηλώνει και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ ο Νίκος Φίλης εκφράζει τον προβληματισμό της ΚΟ του κόμματος.

Κόσμος

  • Τις ηγεσίες επτά ιταλικών περιφερειών καλούνται να εκλέξουν οι ψηφοφόροι σε μία κάλπη που θα μετρήσει τους συσχετισμούς στο πολιτικό σκηνικό. Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δεν φαίνεται να απειλείται σημαντικά, αν και η ισχυρότερη του αναμενόμενου υποχώρηση των δυνάμεών του μπορεί να γίνει «καμπανάκι», ενώ οι εκλογές θα δείξουν πού βρίσκεται η δεξιά -μεταξύ Μπερλουσκόνι και της ξενοφοβικής Λέγκας- αλλά και αν το «Κίνημα» του Μπέπε Γκρίλο ξεφουσκώνει.
  • Βομβιστής αυτοκτονίας φέρεται να ανατινάχθηκε σε τέμενος στην πόλη Μαϊντουγκούρι της Νιγηρίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 30. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για επίθεση των ανταρτών της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.
  • Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε το σύμπλεγμα των φυλακών της Παλμύρας, ένα από τα σύμβολα της καταπίεσης του συριακού καθεστώτος από τη δεκαετία του 1980, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο. Η φυλακή, η οποία δεν βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, ήταν άδεια όταν έγινε η έκρηξη.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των τοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή, έκανε κάτι πρωτοφανές: πήγε σε συγκέντρωση των αντιπάλων του στο Μιλάνο.
  • Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ γνωστοποίησε ο πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ Μάρτιν Ο' Μάλεϊ. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ως την «εναλλακτική πρόταση» απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον, η οποία φαίνεται να διατηρεί σταθερό προβάδισμα.

Οικονομία

  • Τριάντα ερωτήσεις - απαντήσεις για τη συμπλήρωση τω φορολογικών δηλώσεων περιλαμβάνονται σε οδηγό για τους φορολογούμενους που συνέταξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Δείτε επίσης το γνωστό «βιβλιαράκι» των οδηγιών...
  • Παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 8:30 το βράδυ η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, υπάρχει συνολική βελτίωση σε κρίσιμα θέματα της διαπραγμάτευσης με την Αθήνα να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και για νέα τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους Μέρκελ και Ολάντ.
  • Σε νέα προειδοποίηση ότι αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις παίζει με το μέλλον της χώρας, προχώρησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να βασιστεί στις επιτυχίες που κατέγραψε η Ελλάδα έως το 2014.

Αθλητισμός

  • Με ηγέτη τον Λίονελ Μέσι που άνοιξε το σκορ με φανταστική ατομική προσπάθεια, η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας που διεξήχθη «Καμπ Νου» κι έτσι κατέκτησε το τρόπαιο για 27η φορά στην ιστορία της και ταυτόχρονα το νταμπλ, ενώ θα έχει την ευκαιρία να πετύχει φέτος το απόλυτο, καθώς το άλλο Σάββατο θα αγωνιστεί στον τελικό του Champions League με αντίπαλο τη Γιουβέντους, η οποία επίσης κυνηγάει το τρεμπλ.
  • Το τρέμπλ πανηγυρίζει η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς μετά το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ, κατέκτησε και το Κύπελλο Γαλλίας. Η ομάδα του Λοράν Μπλάν νίκησε στον τελικό που έγινε «Σταντ Ντε Φρανς» 1-0 την Οσέρ, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε στο 65' ο Καβάνι.
  • Με εκτός έδρας ισοπαλία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Campionato η πρωταθλήτρια Γιουβέντους, καθώς έμεινε στο 2-2 με τη Βερόνα για την 38η και τελευταία αγωνιστική και πλέον στρέφει το βλέμμα της στον τελικό του Champions League με την Μπαρτσελόνα στις 6 Ιουνίου. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, εύκολη ήταν τελικά η εκτός έδρας επικράτηση της Μίλαν επί της Αταλάντα με 3-1.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου