Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών οι δανειστές

Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2015

Χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών οι δανειστέςΠοικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους πλησιάζουν στην επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας. Αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες και από το Βερολίνο έσπευσαν να προσγειώσουν τις προσδοκίες της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι η συμφωνία δεν βρίσκεται τόσο κοντά, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη κάποια βήματα προσέγγισης στα ανοιχτά ζητήματα του προγράμματος.

Οι πληροφορίες από την Αθήνα για ουσιώδη προσέγγιση και κατάληξη σε συμφωνία προκάλεσαν ομοβροντία και αιχμές από Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ.
Αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μίλησε στο Mega, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν είμαστε Κασσάνδρες, είμαστε ρεαλιστές. Απλά δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις".
Nωρίτερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ, σχολιάζοντας τα περί συμφωνίας, είπε πως και στο παρελθόν η Αθήνα έχει κάνει ανάλογες δηλώσεις.
Όμως και οι δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων δεν απέχουν πολύ από εκείνες των Γερμανών καθώς ένας εξ αυτών δήλωσε πως "δεν είμαστε ακόμα κοντά στο τέλος της συμφωνίας" και πως οι διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να είχαν τελειώσει από καιρό.
Αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ δηλώνουν άγνοια για επικείμενη συμφωνία. Απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του «Εθνους», Μιχάλη Ιγνατίου, η εκπρόσωπος του Ταμείου, είπε: "Δεν έχουμε κανένα σχόλιο. Να απευθυνθείτε στην ελληνική κυβέρνηση".
Αναλυτές εκτιμούν ότι μια συμφωνία με το Ταμείο προς το παρόν είναι εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη, ενώ το ενδιαφέρον όλο στρέφεται πλέον τόσο στη σύνοδο των G7 στη Δρέσδη όσο και στη συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ την Δευτέρα.: 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου