Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η Κίνα προειδοποιεί: «Αναπόφευκτος» ο πόλεμος με τις ΗΠΑ

Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2015

 Aν δεν κάνουν πίσω στη Θάλασσα Νότιας Κίνας

SPRATLY ISLANDSΈμμεση πλην σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ απηύθυνε η Κίνα, σχετικά με την ένταση που έχει προκύψει στη Θάλασσα Νότιας Κίνας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, κρατική εφημερίδα δημοσίευσε ότι στρατιωτικό white paper στο οποίο αναφέρεται ότι η Κίνα σκοπεύει να αυξήσει την παρουσία της στη Θάλασσα Νότιας Κίνας, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι μία σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών είναι «αναπόφευκτη» εκτός και αν η Ουάσινγκτον εγκαταλείψει τις αντιθέσεις της στις δραστηριότητες του Πεκίνου στην περιοχή.
Το έγγραφο δημοσιεύτηκε την Τρίτη και σε αυτό η Κίνα περιγράφει τα σχέδιά της για μετάβαση από μια στρατιωτική στάση αμυντικού χαρακτήρα σε μια νέα, με έμφαση στις επιθετικές δυνατότητες. Σε αυτό υποστηρίζεται ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια σημαντική και σύνθετη σειρά απειλών ασφαλείας, περιλαμβανομένων προκλήσεων στην κυριαρχία της στη Θάλασσα Νότιας Κίνας και ότι οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις θα εντείνουν την «προστασία στην ανοικτή θάλασσα». Επίσης, σημειώνεται πως δεν θα περιορίζονται από εδώ και στο εξής στην προστασία της επικράτειας της χώρας, αλλά θα προβάλλουν την στρατιωτική ισχύ της πέρα από τα σύνορά της στη θάλασσα, και πιο έντονα στον αέρα, προκειμένου να διασφαλίζονται οι θαλάσσιες κτήσεις της.
Ενώ η πολεμική αεροπορία της χώρας αλλάζει το δόγμα της, από την αεράμυνα της επικράτειας, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, ο κινεζικός στρατός θα αυξήσει την ευελιξία/ ευκινησία του σε παγκόσμιο επίπεδο και το πυροβολικό του θα βελτιώσει τις δυνατότητές του σε πλήγματα ακριβείας μέσης και μακράς εμβέλειας.
Σε editorial στους Global Times- ταμπλόιντ που αποτελεί ιδιοκτησία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μέσω άλλης εφημερίδας- περιγράφεται η κατασκευή αεροδιαδρόμων, λιμενικών εγκαταστάσεων και κτιρίων στα αμφισβητούμενα νησιά Σπράτλι ως ζήτημα υψίστης σημασία για τη χώρα. Επίσης, σημειώνεται – λίγες ημέρες μετά την ένταση λόγω πτήσης αμερικανικού αεροσκάφους πάνω από τα νησιά, αγνοώντας τις κλήσεις των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων- ότι το Πεκίνο δεν επιθυμεί σύγκρουση με τις ΗΠΑ, αλλά «αν ήταν να έρθει, θα πρέπει να το αποδεχτούμε».
«Αν η θέση των ΗΠΑ είναι ότι η Κίνα πρέπει να παύσει τις δραστηριότητές της, τότε ένας σινοαμερικανικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος στη Θάλασσα Νότιας Κίνας» αναφέρεται στην εφημερίδα, η οποία θεωρείται ότι πολύ συχνά εκφράζει τις απόψεις της κινεζικής κυβέρνησης.
Ρωσικές ασκήσεις
Σημειώνεται ότι από πλευράς τους, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, με τη συμμετοχή στρατηγικών βομβαρδιστικών και των δυνάμεων αεράμυνας, κυρίως στον ρωσικό βορρά, ενώ αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και πολλών ουδέτερων χωρών διεξάγουν στη Σουηδία άσκηση το σενάριο της οποίας προβλέπει μια επιχείρηση του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης.
Συνολικά, περίπου 12.000 Ρώσοι στρατιώτες και 250 ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα συμμετέχουν στα «τεράστια γυμνάσια επαγρύπνησης» που θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν «αποφάσισε να επιβεβαιώσει το αξιόμαχο των αεροπορικών μονάδων και των αντιαεροπορικών δυνάμεων», εξήγησε το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας πως τα γυμνάσια θα διεξαχθούν στην περιοχή του «Κέντρου», μία από τις τέσσερις ρωσικές στρατιωτικές περιοχές που εκτείνεται από τον ρωσικό Μεγάλο Βορρά έως την Κασπία Θάλασσα.
Στρατηγικά βομβαρδιστικά ασκούνται στην εκτόξευση πυραύλων cruise εναντίον στόχων, στη θάλασσα toy Κάρα, κοντά στην Αρκτική. Μονάδες εδάφους εκπαιδεύονται από την πλευρά τους στην αντιαεροπορική άμυνα κοντά στο Αστραχάν, στην Κασπία θάλασσα.
Παράλληλα, στη βόρεια Σουηδία, σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.500 χλμ, έξι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ –οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Νορβηγία– διοργανώνουν από χθες μαζί με τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Ελβετία μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, 115 αεροσκαφών.
(πληροφορίες: Telegraph, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου