Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 30 Μαΐου, 2015

  • «Οι κάλπες εντός του 2015 είναι αναπόφευκτες» δηλώνει στην εφημερίδα Realnews ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εκτιμώντας, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει πολιτική επανεκκίνηση.
  • Αναστέλλεται η προγραμματισμένη 48άωρη απεργία για το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και Δευτέρας 1 Ιουνίου που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) μετά τη συνάντηση των συνδικαλιστών με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.
  • Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης φαίνεται ότι προκαλεί η επιλογή της Έλενας Παναρίτη στη θέση της νέας εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία από τον Ιούνιο μένει κενή λόγω της αποχώρησης του σημερινού εκπρόσωπου Θάνου Κατσάμπα.
  • Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.
  • Θραύση κάνει στο ελληνικό Twitter η ετικέτα συζήτησης #adonis_for_president σχετικά με τον Αδωνι Γεωργιάδη και την προεδρία της ΝΔ. «Κόψτε την πλάκα» απαντά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ...

Κόσμος

  • Ένας άνδρας που κατηγορήθηκε ότι επιδιδόταν σε τελετές μαύρης μαγείας λιντσαρίστηκε από πλήθος σε πόλη της Ινδίας, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για τον αποκεφαλισμό ένα παιδιού. Ο Νάνου Μίρντχα παρέσυρε τον 5χρονο, τον οποίο στη συνέχεια δολοφόνησε για να τον προσφέρει σε ινδουϊστική θεότητα πάνω σε αυτοσχέδιο βωμό, σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού.
  • Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την υπερχείλιση των ποταμών στο Τέξας. Σύμφωνα με τον τελευταίο απόλογισμό, οι νεκροί είναι 21, ενώ εκτεταμένες είναι και οι υλικές ζημιές. Οι Αρχές έχουν εκκενώσει περιοχές, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.  
  • Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας συμφώνησε με τα συνδικάτα να αποκαταστήσει κάποιες από τις περικοπές μισθών που είχαν επιβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους λόγω της οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρυθμίσεων, Μπρένταν Χάουλιν.
  • Άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή το παρατηρητήριο του ουρανοξύστη που κατασκευάστηκε στο σημείο που βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι της Νέας Υόρκης. Η θέα του Μανχάταν είναι εξίσου εντυπωσιακή με αυτήν που προσφέρει το διάσημο Empire State Building, αλλά και το Rockefeller Center. Δείτε τις φωτογραφίες.
  • Λανθασμένος ήταν τελικά ο συναγερμός στο διεθνές αεροδρόμιο «Ίντιρα Γκάντι» του Νέου Δελχί, καθώς από πολύωρη έρευνα ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε διαρροή ραδιενεργού υλικού.

Οικονομία

  • Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα είναι η Έλενα Παναρίτη, η οποία αντικαθιστά τον Θάνο Κατσάμπα. Η επιλογή της κ. Παναρίτη, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
  • Για τον Σεπτέμβριο τοποθετούνται χρονικά οι αλλαγές στη φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων, οι οποίες μάλιστα δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις τιμές των ΙΧ, σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Γ.Βασιλάκη, μετά τη συνάντηση με τον Γ.Βαρουφάκη και την Ν.Βαλαβάνη. Αντικείμενο εκτός από τις αλλαγές στη φορολογία ήταν και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος όσων ήδη κυκλοφορούν. Δεν ετέθη το θέμα των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη.
  • Υποθέσεις-«φωτιά» που μπορούν να φέρουν στα δημόσια ταμεία σημαντικά έσοδα από φοροδιαφυγή και αδήλωτο πλούτο έχουν στα χέρια τους το υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ και ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου. Ποιοι είναι στο στόχαστρο, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Αθλητισμός

  • «Έφυγε» την Παρασκευή από τη ζωή, στη Νάπολι της Ιταλίας, ο Μπρούνο Πεζάολα σε ηλικία 89 ετών. Ο εκλιπών ήταν γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από το πέρασμά του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τη σεζόν 1979-1980.
  • Στα ήδη σημαντικά προβλήματα που έχει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για τον αγώνα της Κυριακής στην Λεωφόρο κατά του Παναθηναϊκού προστίθενται άλλα δύο, αφού Τζιόλης και Νομπόα θα είναι απόντες. Ο δεύτερος μάλιστα έκλεισε την σεζόν φέτος ίσως και την καριέρα του στον ΠΑΟΚ αφού έφυγε για την πατρίδα του, τον Ισημερινό, προκειμένου να ενισχύσει την Εθνική ομάδα για τους αγώνες του Κόπα Αμέρικα. Ο πρώτος είναι τιμωρημένος από κάρτες και θα μείνει εκτός ομάδας.
  • Στη Μπόρνμουθ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κριστιάν Ατσού, το όνομα του οποίου είχε απασχολήσει πρόσφατα και τον Ολυμπιακό. Ο Γκανέζος υπέγραψε για έναν χρόνο στη «νεοφώτιστη» ομάδα στην Premier League με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι. Ο Ατσού εντάχθηκε στο δυναμικό των πρωταθλητών Αγγλίας περίπου 20 μήνες πριν και στο διάστημα αυτό παραχωρήθηκε δανεικός στις Έβερτον και Φίτεσε.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου