Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ο διοικητής "πολεμική μηχανή" των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Τατζικιστάν έγινε τζιχαντιστής

Ο διοικητής "πολεμική μηχανή" των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Τατζικιστάν έγινε τζιχαντιστήςΠαρασκευή, 29 Μαΐου, 2015
Ο εκπαιδευμένος από αμερικανούς κομμάντος, διοικητής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Τατζικιστάν, ανακοίνωσε σε βίντεο στο Youtube ότι αποστάτισε στο Ισλαμικό Κράτος, με την πρώην μονάδα του να αποδοκιμάζει την επιλογή του.
Ο στρατηγός Gulmurod Khalimov, διοικητής της ομάδας καταπολέμησης της τρομοκρατίας, OMON, είχε εξαφανιστεί από τα τέλη Απριλίου, με την αστυνομία να αναζητεί τα ίχνη του.
Με βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα την Τετάρτη, ο Khalimov, απειλεί ότι θα φέρει την τζιχάντ την Ρωσία και τις ΗΠΑ.
"Ακούστε σκυλιά, πρόεδρε και υπουργοί, μακάρι να ξέρατε πόσους άνδρες, αδελφούς, έχουμε εδώ που περιμένουν να επιστρέψουν στο Τατζικιστάν και να εγκαταστήσουν το νόμο της σαρίας", δήλωσε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Τατζικιστάν, Imomali Rakhmon.
Ο φιλορώσος πρόεδρος Rakhmon, κυβερνά το Τατζικιστάν από το 1992, ενώ με την βοήθεια των Ρώσων πολέμησε την περίοδο 1992-1997 τους ισλαμιστές μαχητές, σε μία χώρα 8 εκατ. κατοίκων.
"Ερχόμαστε σύντομα, με την θέληση του Θεού ερχόμαστε να σας κυνηγήσουμε", ανέφερε στο μηνυμά του ο 40χρονος Khalimov.
Ο Khalimov έχει εκπαιδευτεί από την ελίτ των ρωσικών δυνάμεων, την επίλεκτη μονάδα των "Spetsnaz", όπως επίσης και από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ.
Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ ανησυχούν για την απειλή του ισλαμικού κινδύνου στην κεντρική Ασία, όπου πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 4.000 μαχητές.
Το παράδειγμα του Κhalimov δείχνει πως πουσιαστικά δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στις εσωτερικές δυνάμεις καταστολής για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών, ενώ όπως τονίζει ο αναλυτής Alexander Knyazev ο Khalimov θα αποτελέσει μέρος της ισλαμικής προπαγάνδας για την στρατολόγηση νέων ανδρών.
To βίντεο του Khalimov τελειώνει με τον πρώην στρατηγό του Τατζικιστάν να πυροβολεί έναν στόχο από απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου