Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2015

  • Σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές επεκτάθηκε τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα Διατροφή που απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων σχολείων κοινωνικοικονομικά ευπαθών περιοχών. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 76.660 γεύματα σε 13 δημοτικά σχολεία ευπαθών περιοχών σε Ξάνθη, Ημαθία, Πιερία, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη. Οι 1.115 μαθητές τους λαμβάνουν καθημερινά ένα δωρεάν υγιεινό γεύμα.
  • Με ρυθμό χελώνας προχωρεί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, παρά τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για αυτόν τον σκοπό. Η Ελλάδα κατέχει τη 12η θέση ανάμεσα σε 29 χώρες στον ρυθμό ανάπτυξης ψυχιατρικών κλινών σε κοινοτικό επίπεδο. Κι αυτό την ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών διαπιστώνεται μεγάλη επιβάρυνση της ψυγικής υγείας του πληθυσμού εξαιτίας της κρίσης.
  • Επανασυστήνονται οι τεχνικές ειδικότητες, οι κλάδοι και οι 2.413 οργανικές θέσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που είχαν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Απολυμένοι και «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί, αλλά και όσοι εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα, όπως και όσοι από το προσωπικό αυτό μετατάχθηκαν σε άλλες θέσεις, βάσει οριστικών πινάκων, μπορούν να καταλάβουν αυτές τις θέσεις. Δείτε τον κατάλογο.
  • Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως από αύριο, Τετάρτη, έως και την Παρασκευή, σύμφωνα με δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.
  • Εκδήλωση για το μέλλον της κεντροδεξιάς και ειδικότερα της ΝΔ, διοργάνωσε η ΔΑΠ του πολιτικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών, με ομιλητές τη βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Ντόρας Μπακογιάννη, τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Αντώναρο, τον εκλογικό αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλο και τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ, Δημήτρη Μαραβέλια.

Κόσμος

  • Η ελβετική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA που βαρύνονται με κατηγορίες διαφθοράς, από δωροδοκίες εκατομμυρίων μέχρι ξέπλυμα χρήματος. Οι συλλήψεις, τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο στη Ζυρίχη, έγιναν στο πλαίσιο έρευνας του αμερικανικού FBI, με στόχο την έκδοση των αξιωματούχων στις ΗΠΑ. Η υπόθεση ρίχνει την σκιά της στην επανεκλογή του προέδρου της FIFA Σεπ Μπλάτερ, που θα γινόταν την Παρασκευή -αν και ο ίδιος δεν βρίσκεται στο στόχαστρο της έρευνας.
  • Βαριά οπλισμένοι άνδρες εξαπέλυσαν επίεθεση το βράδυ σε χώρο που διαμένουν ξένοι υπήκοοι στην Καμπούλ, ξεκινώντας μάχες με τις δυνάμεις ασφαλείας που κράτησαν έξι ώρες. Νεκροί έπεσαν και οι τέσσερις ένοπλοι, χωρίς να υπάρχουν για αναφορές άλλων θυμάτων. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη στη δεύτερη τέτοια επίθεση σε ξενώνα στην περιοχή της αφγανικής πρωτεύουσας τις τελευταίες εβδομάδες.
  • Nέα ερωτήματα εγείρονται σχετικά με την προσωπική ασφάλεια του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, καθώς η εφημερίδα Le Monde αποκάλυψε περιστατικό κατά το οποίο σωματοφύλακας πυροβόλησε κατά λάθος εντός του Μεγάρου των Ηλυσίων.
  • Την ανησυχία της για το «ελληνικό ζήτημα» δεν έκρυψε η Αγία Έδρα: «Ανησυχούμε και ελπίζουμε να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση με την επίτευξη της συμφωνίας» ανέφερε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Βατικανού. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία κατάσταση που θα μπορούσε να φέρει μία κάποια αποσταθεροποίηση» ανέφερε.
  • Η Τουρκία και οι ΗΠΑ άρχισαν την εκπαίδευση μετριοπαθών σύρων ανταρτών στο τουρκικό έδαφος για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές της ISIS, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οικονομία

  • Η αξία των συναλλαγών στην αγορά δικαιωμάτων ρύπων παγκοσμίως αυξήθηκε στα 34 δισ. δολάρια το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα. Συμπεριλαμβανομένων των φόρων, ύψους 14 δισ. δολαρίων, η συνολική αξία της παγκόσμιας αγοράς δικαιωμάτων ρύπων υπολογίζεται στα 48 δισ. δολάρια.
  • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης και χρέωσης του τέλους επιτηδεύματος νομικών προσώπων οικονομικού έτους 2013, στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxis. Το τέλος επιτηδεύματος καταβάλλεται σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη -για τις δημόσιες υπηρεσίες- ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση.
  • Σε δύο στρατόπεδα αναμένεται να χωρισθούν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών της Ομάδα των Επτά (G7) για το θέμα της Ελλάδας στην σύνοδό τους που ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, στη Δρέσδη και ολοκληρώνεται μεθαύριο Παρασκευή.

Αθλητισμός

  • Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος έχει αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα φέρεται να έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο και μάλιστα πενταετές με τους Ερυθρόλευκους, ενώ αυτό τον καιρό υπηρετεί τη θητεία του στον ελληνικό στρατό.
  • Ένα αποκρουστικό θέαμα αντίκρισε την Τετάρτη ο ιερέας Αμπελακίων, γειτονικό χωριό των Τεμπών, ο οποίος έχει αναλάβει να κάνει τις δοξολογίες και τη φροντίδα του χώρου όπου υπάρχει το μνημείο των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο, σπάζοντας και τα έξι εκκλησάκια που βρίσκονται στον χώρο.
  • Καλύτερη χρονιά με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ονειρεύεται ο Γκάρεθ Μπέιλ, παρά την αποχώρηση του Κάρλο Αντσελότι από τον πάγκο της «Βασίλισσας». Με «τιτίβισμα» του ο Ουαλός σταρ αναφέρει: «Θα δουλέψω σκληρά στο διάστημα έως την έναρξη της προετοιμασίας και ανυπομονώ να επιστρέψω ακόμη πιο δυνατός για την επόμενη σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου