Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Bank of American: Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ...
Δευτέρα, 26 Μαΐου, 2015
Τις συνέπειες που θα έχει για την Ελλάδα η μη πληρωμή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις 5 Ιουνίου, καταγράφει η Bank of America.
BofA: Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤΟπως αναφέρει η έκθεση, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο η χώρα θα λάβει μία περίοδο χάριτος, ενός μηνός, αλλά αν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα έρθει αντιμέτωπη με τα χειρότερα.
Αρχικά, το ΔΝΤ θα στείλει προσωπικό καλώντας τη χώρα να πληρώσει. Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί η δόση, η Ελλάδα δεν θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του Ταμείου.
Στη συνέχεια, δύο εβδομάδες μετά, το ΔΝΤ θα εκδόσει ανακοίνωση - προειδοποίηση, η οποία θα επισημαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, απαιτώντας την καταβολή της δόσης.
Μετά από έναν μήνα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, εν προκειμένω η Κριστίν Λαγκάρντ, θα ενημερώσει το εκτελεστικό συμβούλιο ότι υπάρχει υποχρέωση που δεν έχει διευθετηθεί.
Αν το ΔΝΤ και ο ISDA (ο οργανισμός που αποφασίζει για την ενεργοποίηση των ρητρών στα ομόλογα) αποφασίσουν ότι η μη πληρωμή της δόσης θεωρείται πιστωτικό γεγονός, τότε έχουμε επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Πάντως, είναι πιθανό οι οίκοι αξιολόγησης να μην κηρύξουν την Ελλάδα σε χρεοκοπία εάν η χώρα μας χάσει μια πληρωμή προς το ΔΝΤ ή την ΕΚΤ, μια εξέλιξη που θα είναι πολύ σημαντική αφού θα διατηρήσει την χρηματοδότηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ, σύμφωνα με το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου