Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΕΛΛΑΔΑ, Μεταξύ αισιοδοξίας και χρεοκοπίας

Μεταξύ αισιοδοξίας και χρεοκοπίαςΠαρασκευή, 29 Μαΐου, 2015

Η αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία δεν επιβεβαιώνεται από τους αντισυμβαλλόμενους εταίρους και δανειστές.
Ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε η Φραγκφούρτη, ούτε η Ουάσιγκτον συμμερίζονται την αισιοδοξία των Αθηνών. Αντιθέτως μάλιστα επιμένουν ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση στις διαπραγματεύσεις σε πλήθος θεμάτων και τίποτε δεν εγγυάται ευτυχή κατάληξη.
Ήδη οι κ.Σόιμπλε και Ντάιζελμπλουμ μετέδωσαν την απορία τους για το από που πηγάζει η αισιοδοξία των Αθηνών.
Στην Ευρώπη κοινή είναι η πεποίθηση ότι οι διαφορές παραμένουν στα δημοσιονομικά, η απόσταση στο ΦΠΑ είναι μεγάλη, στο συνταξιοδοτικό και στο εργασιακό δεν υπάρχει σύγκλιση παρά τα αντιθέτως διαδιδόμενα.
Οι πιο φιλικές στην κυβέρνηση πηγές επιμένουν ότι η συμφωνία θα εδράζεται σε ένα σχήμα περισσότερων φόρων έναντι λιγότερων επεμβάσεων στις συντάξεις και στα εργασιακά, με σκοπό να προστατευθεί το θεωρούμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης και να διατηρηθεί το επιχείρημα των κόκκινων γραμμών.
 Άλλες πιο καχύποπτες πηγές αποδίδουν την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών στον ιδιότυπο βολονταρισμό της κυβέρνησης Τσίπρα που φαντάζεται συμφωνία κατά τις επιθυμίες της και θεωρεί ότι θα την επιβάλει στους ευρωπαίους.
Οι ίδιες πηγές υποθέτουν ότι αυτό που η κυβέρνηση περιγράφει ως συμφωνία θα παρουσιασθεί την προσεχή Τρίτη στους ξένους και εκείνοι θα την απορρίψουν μετά πολλών επαίνων. Το αδιέξοδο έτσι θα αναδειχθεί και η μεγάλη ελληνική περιπέτεια θα λάβει διαστάσεις καταστροφής.
Όπως και να έχει τίποτε για την ώρα δεν εγγυάται τη συμφωνία και τίποτε δεν βεβαιώνει ότι όλα θα πάνε κατ´ ευχήν.
Αντιθέτως το εσωτερικό μέτωπο αναδεικνύει συνεχώς προβλήματα από την έλλειψη πόρων.
Ήδη η λειτουργία των νοσοκομείων είναι οριακή, των αεροδρομίων επίσης, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν είναι ετοιμοπόλεμα ενόψη θέρμους, η δικαιοσύνη παρεμβαίνει ευθέως στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, η πρόεδρος της Βουλής προσθέτει εμπόδια και ο υπουργός δημόσιας διοίκησης δεν κάνει τίποτε άλλο παρά προσλήψεις υπονομεύοντας ευθέως τη διαπραγμάτευση.
Υπό αυτές τις συνθήκες η αισιοδοξία της κυβέρνησης προκύπτει περισσότερο από τις επιθυμίες της, παρά από την πραγματική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.
Αν έστω την ύστατη ώρα δεν επικρατήσει πραγματισμός το μοιραίο θα καταστεί αναπόφευκτο.
Κακά τα ψέματα σε τούτες τις δήθεν αισιόδοξες μέρες η χρεοκοπία παραμονεύει στην κυριολεξία και ας ομιλούν οι κυβερνητικοί για Κασσάνδρες.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου