Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τέλος στο τραπεζικό απόρρητο των λογαριασμών στην Ελβετία

Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2015

Καλάααααααα, γιατί μόνο η Ελβετία υπάρχει; Πλάκα έχουν!

Τέλος στο τραπεζικό απόρρητο των λογαριασμών στην Ελβετία
Η ΕΕ και η Ελβετία υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες μια μείζονα συμφωνία για τη φορολογική διαφάνεια, η οποία σηματοδοτεί το τέλος του ελβετικού τραπεζικού απορρήτου για τους κατοίκους της ΕΕ και θα επιτρέψει να εμποδισθεί η απόκρυψη μη δηλωθέντων εισοδημάτων σε λογαριασμούς στην Ελβετία, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Πρόκειται για ένα νέο πλήγμα σε βάρος όσων εξαπατούν την εφορία και για ένα επιπλέον βήμα προς μια πιο δίκαιη φορολογία στην Ευρώπη», δήλωσε ο επίτροπος αρμόδιος για τα Οικονομικά Πιέρ Μοσκοβισί.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε σήμερα, η ΕΕ και η Ελβετία θα ανταλλάσσουν αυτομάτως από το 2018 πληροφορίες για τους λογαριασμούς των κατοίκων τους.
Κάθε χρόνο, τα κράτη μέλη θα λαμβάνουν έτσι τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τους αριθμούς φορολογικού μητρώου και την ημερομηνία γέννησης των κατοίκων τους που διαθέτουν λογαριασμους στην Ελβετία, καθώς και άλλες πληροφορίες για τα οικονομικά ενεργητικά και τα υπόλοιπα των λογαριασμών.
Η συμφωνία αυτή "θα πρέπει όχι μόνο να ενισχύσει την ικανότητα των κρατών μελών να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν αυτούς που εξαπατούν την εφορία, αλλά και να δράσει αποτρεπτικά στην απόκρυψη εισοδημάτων και ενεργητικών στο εξωτερικό για φοροδιαφυγή", εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η αυτόματη ανταλλαγή φοροολογικών δεδομένων θεωρείται το αποτελεσματικότερο όπλο κατά της απάτης, εφόσον αίρει ντε φάκτο το τραπεζικό απόρρητο και διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ φορολογικών αρχών.
Η Επιτροπή ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη παρόμοιων συμφωνιών με την Ανδόρα, το Λιχτενστάιν, το Μονακό και τον Άγιο Μαρίνο, που αναμένεται να υπογραφούν πριν από το τέλος της χρονιάς.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου