Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ηχηρή παρέμβαση από Μέρκελ «κλειδώνει» τη συμφωνία - «Αρκετά!» είπε η καγκελάριος

Ηχηρή παρέμβαση από Μέρκελ «κλειδώνει» τη συμφωνία - «Αρκετά!» είπε η καγκελάριος
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2015
«Η Άγκελα Μέρκελ είπε: "αρκετά"»: με αυτή τη φράση κι υπό τον τίτλο «Μία συμφωνία για την Ελλάδα» η ισπανική εφημερίδα El Mundo, υποστηρίζει πως επίκειται συμφωνία, ίσως και μέχρι την Κυριακή, μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για την επανέναρξη της χρηματοδότησης του προγράμματος δανεισμού από την ΕΕ.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, οι «υπουργοί Οικονομικών ήδη λαμβάνουν το σχετικό μήνυμα από τους επικεφαλής των κυβερνήσεών τους, ώστε να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, κατά τρόπο επιτυχή κι εντός των προσεχών ημερών»
Κατά την ίδια πηγή, «μία σειρά τηλεφωνικών συνδιαλέξεων έχει υπάρξει τις προηγούμνες ημέρες, ιδώς μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ)» σε μία προσπάθεια συνδυασμού των ενεργειών τους».
«Πρόκειται να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία, η απόφαση έχει ληφθεί ήδη. Σήμερα ήδη υπάρχουν δύο στις τρεις πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία εντός των προσεχών ημερών. Πρόκειται να κλείσει η αναθεώρηση του προηράμματος προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση κονδυλίων κι εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην διαπραγμάτευση του τρίτου προγράμματος», σύμφωνα με την ίδια πηγή που μίλησε στην El Mundo.
Όπως προσθέτει η ίδια εφημερίδα πρόκειται για μία πολιτική «αλλαγή παραδείγματος, η οποία έχει τεθεί για πρώτη φορά στο τραπέζι» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ώστε να υπάρξει «επικείμενη πολιτική συμφωνία» για το πρόγραμμα, με τις εικασίες να μιλούν για περαίωσή της έως την Κυριακή με στόχο να επικυρωθεί σε έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup. Η νέα τούτη πολιτική συμφωνία θα καταστήσει αναγκαία τη σύγκληση μίας νέας Συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και θα γίνουν παραχωρήσεις ως προς τα όσα έχουν, ή έχουν ζητηθεί να γίνουν, ειδεμή θα κλείσει το όλο θέμα εντός του Eurogroup, είτε σε αυτό της 18ης Ιουλίου, είτε σε έκτακτη σύνοδό του νωρίτερα, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές ,που μίλησαν στην El Mundo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου