Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 23 Μαΐου, 2015

  • Έγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» σχετικά με την επαναφορά των σχολικών φυλάκων στις παλιές τους θέσεις απέστειλε την Παρασκευή στους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
  • Επίθεση σε όσους από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ομάδες της Αριστεράς, επιχειρούν να σφετεριστούν τη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη, εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Χ. Φλωράκη.
  • Το Σύνταγμα των κρατικών οντοτήτων, που αποτελούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπερέχει του ευρωπαϊκού δικαίου, όσο η Ευρωπαϊκή ‘Ένωση έχει την σημερινή της μορφή, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
  • Να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές παρότρυνε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας τους κινδύνους που θα είχε για την Ελλάδα μία ενδεχόμενη αποτυχία στις διαπραγματεύσεις. Ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε την παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
  • Την παρέμβαση των ΗΠΑ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η λύση στις διαδικασίες των συνομιλιών», ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 37 ένοπλοι και 2 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στο δυτικό Μεξικό, σε μια περιοχή που λυμαίνονται τα καρτέλ των ναρκωτικών, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της ομοσπονδιακής αστυνομίας.
  • Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανάρτησε στο δικτυακό του τόπο ένα μέρος των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον που σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση στη διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη, τον Σεπτέμβριο του 2012.
  • Επιστολή με τις υποχρεώσεις τους σε «περίπτωση πολέμου» έστειλε σε 900.000 εφέδρους ο Στρατός της Φινλανδίας εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με τη γειτονική Ρωσία. Κάποιες στις αρχές του μήνα και άλλες προ λίγων ημερών, οι επιστολές εστάλησαν ακόμη και σε Φινλανδούς οι οποίοι ζουν στο Εξωτερικό.
  • Οι αντάρτες των FARC ανακοίνωσαν ότι βάζουν τέλος στην μονομερή εκεχειρία στην Κολομβία, έπειτα από τον θάνατο 26 μαχητών της σε επιδρομές που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της χώρας. Η εκεχειρία ίσχυε από τον Δεκέμβριο του 2014, ωστόσο η Κολομβία είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων των FARC, μετά τον θάνατο 11 στρατιωτών σε συμπλοκή με αντάρτες.
  • Η οικονομία της Γάζας βρίσκεται «στο χείλος της καταστροφής», καθώς έχει επιβαρυνθεί από τον πόλεμο, το ισραηλινό-αιγυπτιακό μπλόκο και την κακή διακυβέρνηση, αναφέρει σε έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα. Η Λωρίδα της Γάζας έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οικονομία

  • Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στην Ελλάδα εξέφρασε από την Κοιλάδα του Αχελώου η ευρωπαία επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αρμόδια για τις Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Αξιόπιστη συμφωνία με τους εταίρους θα επιτρέψει τη σταδιακή, αλλά ταχύτατη, εξομάλυνση και ομαλοποίηση των συνθηκών για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα απελευθερώσει τις δυνατότητές του να στηρίξει την πραγματική οικονομία, τόνισε ο πρόεδρος της Eurobank. Ο Ν.Καραμούζης μιλώντας για την πρόοδο της Κύπρου, που εκτίμησε ότι το αργότερο έως τον Μάρτιο 2016 θα έχει βγει από το μνημόνιο, κάλεσε την Ελλάδα να την μιμηθεί, καθώς το μέλλον της ήταν, είναι και θα παραμείνει στο ευρώ.
  • Οφειλές ύψους 3.809.999.022,39 ευρώ έχουν ρυθμίσει μέχρι σήμερα 22 Μαΐου 170.510 οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία και έχουν εισπραχθεί 123.908.408,59 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Αθλητισμός

  • Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει διάρρηξη στα αποδυτήρια της αλλά και ρίψη μολότοφ από αγνώστους, εξέδωσε η Παναχαϊκή. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η ΠΑΕ έκανε καταγγελία στη Γενική ασφάλεια Πατρών ενώ κατέθεσε και μήνυση κατά αγνώστων.
  • Αρνητικός στην πρόταση της Μπαρτσελόνα να παρακολουθήσει από το Βερολίνο τον τελικό του Champions League, ως επίσημος προσκεκλημένος των «μπλαουγκράνα» είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη του. Συγκεκριμένα, η Μπασρτσελόνα έστειλε επίσημη πρόσκληση στους Γιόχαν Κρόιφ, Φράνκ Ράικαρτ και Πεπ Γκουαρντιόλα να παρευρεθούν στον τελικό του Champions League, όμως η απάντηση που έλαβαν από τον νυν τεχνικό της Μπάγερν Μονάχου ήτα αρνητική.
  • Αυλαία την Κυριακή στο πρωτάθλημα της Premier League, με δύο «μέτωπα» να παραμένουν ανοικτά. Ολοκληρώνεται το Σάββατο, με τη διεξαγωγή της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής, το ισπανικό πρωτάθλημα, με την Μπαρτσελόνα να έχει αναδειχθεί από την περασμένη εβδομάδα πρωταθλήτρια και το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και για την παραμονή στην κατηγορία. Με τις αναμετρήσεις της 34ης αγωνιστικής, ολοκληρώνεται το Σάββατο η Bundesliga και οι εκκρεμότητες αφορούν στις θέσεις για το Europa League και στην αποφυγή του υποβιβασμού.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου