Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Mαραθώνια συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου

Στο τελικό στάδιο των πιο κρίσιμων διαβουλεύσεων - ενόψει της συμφωνίας - έχει περάσει η ελληνική κυβέρνηση.
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις συζητήθηκαν στη μαραθώνια συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα που άρχισε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ενώ πληροφορίες μιλούν και για νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ τα επόμενα 24ωρα.
Από το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν στάση αναμονής και επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση, επισημαίνοντας πάντως ότι έχουν μιλήσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας για την προοπτική οριστικής σύγκλισης με τους εταίρους το συντομότερο.
Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, οι πιέσεις για λήψη πρόσθετων οικονομικών μέτρων - ιδιαίτερα σε τομείς όπως οι φόροι, το εργασιακό και το ασφαλιστικό - είναι αναμενόμενο ότι θα ενταθούν όσο θα πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της συμφωνίας.
Για να «κλείσει» η υπόθεση ο Πρωθυπουργός βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με ξένους ηγέτες.
Ειδικά με την γερμανίδα καγκελάριο η επαφή είναι συνεχής και ο δίαυλος πάντα ανοιχτός.
Μάλιστα εκφράζονται ικανοποίηση από κυβερνητικές πηγές για την παρέμβαση που φέρεται να έχει κάνει η Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή προκειμένου να βρεθεί ένας συμβιβασμός.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί και για την αμερικανική παρέμβαση, καθώς η Ουάσιγκτον ασκεί την επιρροή της για να υπάρξει συμφωνία.
Ο Πρωθυπουργός θέλει να κλείσει σε πολιτικό επίπεδο η οποιαδήποτε εκκρεμότητα κατά τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στο Παρίσι η κυρία Μέρκελ, ο γάλλος προεδρος Φρανσουά Ολαντ και ο προεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο Brussels Group

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και το Σάββατο στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμα θα συνεδρίασαν τα στελέχη του Brussels Group.
Ελληνικές διπλωματικές πηγές δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α.
Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και την  Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν  ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου