Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τι είπαν για τον «Εθνικό Κήρυκα»

Του Θεόδωρου Καλμούκου

EKATO 2
EKATO 4Ο Διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, είπε: «κατάγομαι από το ίδιο χωριό του Τατάνη και αισθάνομαι διπλά υπερήφανος και γι’ αυτό συμμετείχα στα 100 χρόνια του ‘Ε.Κ.’ με όλες μου τις δυνάμεις. Να ζήσει ο ‘Κήρυκας’ και άλλα εκατό ακόμα».ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λόγια φιλόφρονα και εγκωμιαστικά. Λόγια αγάπης, τιμής και εκτίμησης. Λόγια ευχαριστίας και λόγια ευχετικά. Λόγια κατάθεσης ψυχής για τον «Εθνικό Κήρυκα», τον εκδότη του Αντώνη Η. Διαματάρη και τους συνεργάτες και συνεργάτιδές του, είπαν πολλοί από τους παρευρεθέντες στο επίσημο δείπνο των εκατό χρόνων το βράδυ της Παρασκευής στην μεγαλόπρεπη κυριολεκτικά Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος δήλωσε πως «είναι μία πάρα πολύ ωραία, πάρα πολύ εντυπωσιακή βραδιά στην οποία αναγνωρίζεται η πολύ μεγάλη προσφορά του ‘Εθνικού Κήρυκος’ για εκατό χρόνια. Είχαμε την ευκαιρία να έχομε ένα εξαιρετικό γράμμα από τον Πατριάρχη το οποίο ανεγνώσθη στην πληρότητά του και το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα. Είχαμε την ευκαιρία ακούσουμε ανθρώπους με λιτό αλλά ουσιαστικό τρόπο, ιδιαίτερα τον κ. Δρακόπουλο που με τα παιδιά του έκαναν εξαιρετική εντύπωση από πλευράς εικόνος και από πλευράς ουσίας».
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ακόμα πως «ο κ. Διαματάρης στον χειρισμό της απονομής των βραβείων υπήρξε όντως εξαιρετικός, ήταν κλασσικός ο τρόπος με τον οποίον το έκανε, δεν είχαμε υπερβολές, δεν είχαμε θεατρινισμούς, είχαμε πολύ κλασσική μορφή απονομής βραβείων. Η μουσική ποιοτική και προσεγμένη».
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος είπε, πως «είναι μία λαμπρή εορτή, ένας συνεορτασμός εκατό χρόνων προσφοράς και συνέχισης του ελληνικού μας πολιτισμού, γλώσσας διά του ‘Εθνικού Κήρυκος’. Συγχαίρω τον εκδότη Αντώνη Διαματάρη, το εκλεκτό και σεβαστό προσωπικό για τις πολλές θυσίες και για την αφοσίωση με την οποία υπηρετούν αυτόν τον θεσμό και συνεχίζουν να προσφέρουν προς την Ελληνορθόδοξο Ομογένεια της Αμερικής».
Ο Σπύρος Σπυρέας είπε «Εθνικέ Κήρυκα να ζήσεις και να εκατοστίσεις και πάλι και πάλι και πάλι και πρέπει να ζήσεις γιατί αλλιώς χανόμαστε. Ζήσε γιατί χανόμαστε. Ζήσε για να ζήσουμε, διότι ο Ελληνισμός θα εξαφανιστεί».
Ο γενικός πρόξενος Γεώργιος Ηλιόπουλος είπε πως «τα εκατό χρόνια είναι μία ιστορία που δεν υπάρχουν άλλες εφημερίδες στην Ελλάδα ή έντυπα αν θέλετε τα οποία δεν μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν. Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ από τις ομιλίες που άκουσα σήμερα ήταν ότι ο ‘Ε.Κ.’ δεν είναι μόνον μία καταγραφή ιστορικών γεγονότων εκατό ετών, αλλά είναι ένα σχολείο που ο κόσμος μαθαίνει γλώσσα, πληροφορείται και θα προσθέσω πως είναι μία καταγραφή της κοινωνίας της Ομογένειας, διότι πέρα των σοβαρών άρθρων, των πολιτικών ή ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί κρατάει τους ανθρώπους σε επαφή μεταξύ τους, ξέρει ο ένας τι συμβαίνει στον άλλον μέσα από τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ και αυτό είναι κάτι το οποίο η Ομογένεια πρέπει να το εκτιμά και να το περιθάλπει».
Ο δήμαρχος της Αμαλιάδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος είχε έλθει αποκλειστικά από την Αμαλιάδα για την εκδήλωση τόνισε: «χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο ιδρυτής του ‘Εθνικού Κήρυκα’ ο Πέτρος ο Τατάνης ήταν Αμαλιαδέος, οπότε καταλαβαίνετε την τιμή να είμαι δήμαρχος της πόλης που γέννησε έναν τέτοιον άνθρωπο. Πιστεύω ότι και οι επόμενες γενιές θα γιορτάζουν αυτό το γεγονός».
Ο Ευριπίδης Κόντος δήλωσε ότι «είμαι με τον ‘Ε.Κ.’ πριν από τον κ. Διαματάρη τον οποίον τον συγχαίρω γι’ αυτά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι υποστηρικτής του και διαφημίζω συνέχεια γιατί λέγει την αλήθεια. Είναι πραγματικά άξιος γι’ όλα αυτά που κάνει».
Ο Μανώλης Βεληβασάκης είπε «αισθάνομαι πολύ υπερήφανος διότι ζούμε σε μία χώρα η οποία δίνει το δικαίωμα σε μία μειονότητα όπως τους Ελληνες να ανθίσουν και να τα εκατοστίσουν σαν τον ‘Ε.Κ.’, εκατό χρόνια προόδου, εκατό χρόνια υπηρεσίας στον Ελληνισμό. Συγχαρητήρια Αντώνη Διαματάρη, συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες του».
Η Δρ. Μαρία Κουλμανδά από την πλευρά της δήλωσε: «συγχαίρω τον κ. Διαματάρη και τους συνεργάτες του για την εκατοστή επέτειο του ‘Ε.Κ.’ που τόσα χρόνια πληροφορούν τον Ελληνισμό της Αμερικής. Είναι ένα υπέροχο κομμάτι του Ελληνισμού της Αμερικής και παρακαλώ να δεχθούν τα συγχαρητήρια και την εκτίμησή μου για την εξαιρετική εργασία τους για να μας δίνουν καθημερινά μία τέτοια ποιοτική εφημερίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου