Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Επίθεση Τσιτσιπά στον Ντιόκοβιτς: "Δεν παίζουν όλοι με τους ίδιους κανόνες"

  Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, 2022

 Τσιτσιπάς - Ντιόκοβιτς

"Φαίνεται ότι δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες", δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχετικά με τη στάση του Ντιόκοβιτς σε σχέση με το Αυστραλιανό Όπεν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε πολλές επικρίσεις για το μεγαλύτερο μέρος του 2021 για την άρνησή του, αν και όχι άρνηση, να λάβει το εμβόλιο COVID-19.

Μόλις τον περασμένο μήνα, ο Έλληνας τενίστας δήλωσε: «Οι κανόνες είναι κανόνες και έχουν οριστεί για έναν σκοπό. Ως εκ τούτου, εάν ορισμένοι παίκτες αποφασίσουν να μην τους ακολουθήσουν, είναι επιλογή τους. Δεν θα έλεγα ότι είναι σωστό ή λάθος εδώ. Ακολούθησα ό,τι ήταν απαραίτητο για να είμαι στην Αυστραλία."

Δημοσιογράφος από τη Μελβούρνη δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι ο Τσιτσιπάς πήρε το εμβόλιο της Johnson & Johnson μίας δόσης.

Μιλώντας για την τρέχουσα κατάσταση με τον Ντιόκοβιτς, ο Έλληνας είπε: "Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να εμφανιστώ ανεμβολίαστος. Χρειάζεται θάρρος για να ρισκάρεις ένα μεγάλο χτύπημα, αλλά δεν φαίνεται να παίζουν όλοι σύμφωνα με τους κανόνες της κυβέρνησης".

"Ένα μικρό ποσοστό φαίνεται να επιλέγει το δικό του δρόμο, κάνοντας την πλειοψηφία να φαίνεται ανόητη ή κάτι τέτοιο", ανέφερε αναφερόμενος στον Ντιόκοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει τι να κάνει με το σώμα του, αν και αυτό είναι κάτι που κάποιοι χρησιμοποιούν για να μην σέβονται τους άλλους ανθρώπους.

«Το σώμα σας είναι πολύ σημαντικό, είναι το μηχάνημά σας, αν αισθάνεστε ότι δεν είστε ασφαλείς, πρέπει να το προστατεύσετε και πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό», είπε.

Ο Ντιόκοβιτς έφτασε στην Αυστραλία καθώς τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονταν σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν του επετράπη η είσοδος την προηγούμενη εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, όταν αξιωματούχοι ακύρωσαν τη βίζα του επειδή δεν είχε εμβολιαστεί, προϋπόθεση εισόδου για τους μη πολίτες.

Δικαστής επανάφερε τη βίζα και διέταξε την απελευθέρωση του Σέρβου τενίστα από την κράτηση μεταναστών.

Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πιθανή απέλαση από τον υπουργό Μετανάστευσης.

Η παραλλαγή omicron έχει σαρώσει την Αυστραλία παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και τις αυστηρές συνοριακές πολιτικές που κράτησαν τη χώρα σε μεγάλο βαθμό σφραγισμένη από τον κόσμο για σχεδόν δύο χρόνια.

Τα μέτρα αυτά, τα οποία μετέτρεψαν την Αυστραλία σε μια σχεδόν χωρίς COVID-19 ουτοπία στις αρχές της πανδημίας, έχουν συγκεντρώσει νέο έλεγχο καθώς η κυβέρνηση έχει αγωνιστεί για την απέλαση του ανεμβολίαστου τενίστα Ντιόκοβιτς εν όψει του Αυστραλιανού Όπεν.

Επισήμως, υπάρχουν πλέον περισσότερα από 600.000 ενεργά κρούσματα σε όλο τον πληθυσμό της Αυστραλίας των 26 εκατομμυρίων, αν και οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος.

Το κύμα, αναφέρουν ειδικοί στον τομέα της υγείας, οφείλεται εν μέρει σε δύο παράγοντες: Οι πολιτικοί ήταν απρόθυμοι να υπαναχωρήσουν από τις υποσχέσεις πριν από το όμικρον ότι θα χαλαρώσουν περιορισμούς όπως η χρήση μάσκας και η εμφάνιση της απίστευτα μεταδοτικής παραλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου