Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Νέα πρόγνωση Μαρουσάκη: Από αύριο το βαρύ κύμα της κακοκαιρίας Ελπίδα – Αλυσίδες ίσως και στο κέντρο της Αθήνας

 Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Πού θα χιονίσει – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Νέα πρόγνωση Μαρουσάκη: Από αύριο το βαρύ κύμα της κακοκαιρίας Ελπίδα – Αλυσίδες ίσως και στο κέντρο της Αθήνας | tovima.gr

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η χώρα από το βράδυ του Σαββάτου, με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, με ανάρτησή του στο Facebook να κάνει λόγο για σφοδρή χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, σημειώνει ο κύριος Μαρουσάκης, πως δεν είναι διόλου απίθανο να χρειαστούν και αντιολισθητικές αλυσίδες οι οδηγοί στην Αθήνα, με τα φαινόμενα να ξεκινούν από το μεσημέρι της Δευτέρας (24/01).Δείτε την ανάρτηση:

«Η ΠΟΡΕΙΑ – ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

Με την κακοκαιρία σε εξέλιξη κυλάει και η σημερινή ημέρα με τις πιο πολλές – πυκνές χιονοπτώσεις να εστιάζονται προς τη νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πρόσκαιρα, κύματα χιονοπτώσεων θα απασχολούν και τα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού Αττικής.

Μέσα στη νύχτα αλλά κυρίως αύριο περνάμε στο πιο «βαρύ» κύμα αυτής της χιονο-κακοκαιρίας με πολλές περιοχές στο Αιγαίο ή και που βλέπουν προς αυτό να βάζουν πολλά εκατοστά χιονιού.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική όπου πολύ πιθανό να χρειαστούν αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του νομού, πιθανόν και στο κέντρο της πόλης.

Από εκεί και μετά μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ανατολικά ηπειρωτικά από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο κάτω, στις Σποράδες, την Εύβοια, τα κεντρικά, ανατολικά, βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο ακόμη και τα Δωδεκάνησα όπου τα χιόνια θα κατέβουν κοντά στο κύμα.

Τεράστια προσοχή στο εθνικό οδικό δίκτυο που ενώνει Αττική με Λαμία όπου πολύ πιθανόν τμήματά του να κλείσουν εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού.

Στους παρακάτω χάρτες μπορείτε να δείτε μέρα με τη μέρα την εξέλιξη και πορεία των χιονοπτώσεων. Υποχώρηση αυτού του σφοδρού χιονιά αναμένουμε από Τρίτη απόγευμα αλλά κυρίως Τετάρτη με το τσουχτερό κρύο όμως να επιμένει μαζί του και ο ισχυρός παγετός. Μην εκπλαγούμε αν τις επόμενες ημέρες δούμε τον υδράργυρο ακόμη και κάτω από τους -20° στα βόρεια τμήματα.

Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα!

Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλες και σε όλους! 

Νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας – Τι συμβουλεύει τους πολίτες

Τα έντονα φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα συνεχιστούν και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ στο επίκεντρο της θα βρεθεί το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας καθώς επίσης και ο βέλτιστος συντονισμός των συναρμόδιων φορέων με σκοπό να διατηρηθεί η χώρα λειτουργική παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Χθες, εξαιτίας των χιονοπτώσεων για την κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των οδικών δικτύων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας κρίθηκε απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων. Ωστόσο σε όλα τα σημεία βρίσκονταν και επιχειρούσαν εκχιονιστικά μηχανήματα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, με δυνατότητα περαιτέρω κλιμάκωσης, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα, ενώ και οι Ένοπλες Δυνάμεις σε όλη την επικράτεια βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουν όπου χρειαστεί με προσωπικό και μέσα. Ακόμη, έτοιμοι να συμβάλλουν είναι και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς για την άμεση επέμβασή τους σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας».

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις στους κατοίκους των περιοχών που επηρεάζονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση. Επίσης η ΓΓΠΠ καλεί τους οδηγούς που βρίσκονται σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οδηγούν, να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Ακόμη, όσοι μετακινούνται πεζή συστήνεται να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί λόγω της ολισθηρότητας.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου