Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Δήμος Ήλιδας: 74 εκατ. προϋπολογισμός και «ακολουθούν» φωτοβολταϊκά!

 Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Ο προϋπολογισμός, ο οποίος φτάνει τα 74 εκατ. ευρώ, θα τεθεί προς ψήφιση κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας την ερχόμενη Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα.

Η κατάρτιση του σχεδίου του προϋπολογισμού έγινε την περασμένη Τρίτη κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και όπως είπε κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιάννης Λυμπέρης «στον υπό σύνταξη προϋπολογισμό γίνεται προσπάθεια για την πραγματική εμφάνιση των εσόδων και των εξόδων, στους αντίστοιχους κωδικούς αριθμούς.

Λαμβάνονται υπόψη όλα τα θεσμοθετημένα έσοδα, από εισοδήματα, από ανταποδοτικά τέλη, από φόρους τέλη και δικαιώματα και δυνητικά τέλη που τυχόν έχουν επιβληθεί και λοιπά τακτικά έσοδα. Ως προς τα έκτακτα έσοδα και δη αυτά που αφορούν χρηματοδοτήσεις έργων, έχουν εγγραφεί μόνο αυτά, που έχουν εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις.

Ως προς το σκέλος των δαπανών, περιλαμβάνονται οι κατά τον νόμο υποχρεωτικές δαπάνες, τα συνεχιζόμενα έργα και όλες γενικά οι υποχρεώσεις του Δήμου, καθώς και το τεχνικό πρόγραμμα για την εκτέλεσης έργων, εκπόνησης μελετών, δαπάνες προμηθειών, εργασιών κλπ και οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις τους από διάφορους πόρους ή από ίδια έσοδα.

Τα στοιχεία για τη σύνταξη του προσχεδίου αυτού, αντλήθηκαν από τα απολογιστικά στοιχεία του προϋπολογισμού οικ. ετών 2020 και 2021 και την αρ. 2/2022 ΑΔΣ σύμφωνα με την οποία έγινε αναπροσαρμογή τελών Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού.

Επίσης ελήφθησαν στοιχεία από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, όσον αφορά τα υπόλοιπα των εκτελεστέων έργων, μελετών, εργασιών και προμηθειών. Από τις υπόλοιπες Διευθύνσεις τα αιτήματα δαπανών τους για το επόμενο έτος».

Και στην «τακτική»… φωτοβολταϊκά

Μετά την απόφαση που θα λάβει για τον προϋπολογισμό, το Δημοτικό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με το μείζον θέμα των φωτοβολταϊκών στις εξωλίμνιες περιοχές κατά την τακτική συνεδρίαση που θα ακολουθήσει…

Στη συνεδρίαση αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο και μέλη της κίνησης Βήμα Πολιτών, οι οποίοι αντιτίθενται σε μια τέτοια «επένδυση» στην περιοχή της Πηνείας, για την οποία δεν έχουν δοθεί σαφείς εξηγήσεις από τις συναρμόδιες αρχές…

Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης είναι μια ακόμη παραίτηση μέλους από το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» και η αντικατάσταση μελών του.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου