Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Τα ρωσικά πλοία στα ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας είναι “δεν είναι ευπρόσδεκτα”.

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Η Ιρλανδία δήλωσε στη Ρωσία ότι τα σχέδιά της να φιλοξενήσει ναυτικές ασκήσεις ζωντανής πυρκαγιάς στα ανοικτά των ακτών της χώρας "δεν είναι ευπρόσδεκτες".

Αλλά ο Ιρλανδός Υπουργός Άμυνας είπε ότι η χώρα δεν είχε καμία εξουσία να την σταματήσει.

Εν μέσω των εντάσεων στην Ουκρανία, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει στρατιωτικές ασκήσεις με όλους τους στόλους της σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ατλαντικού Ωκεανού.

Η Ιρλανδία, ωστόσο, έχει μια μακρόχρονη πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας και δεν αποτελεί μέρος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Ο Simon Coveney, ο οποίος κατέχει τόσο τα υπουργικά σλιπ εξωτερικών όσο και Άμυνας, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι η ιρλανδική κυβέρνηση έλαβε ειδοποίηση από τη Ρωσία σχετικά με τις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις.

Πρόκειται να πραγματοποιηθούν περίπου 240 χιλιόμετρα (150 μίλια) από τη νοτιοδυτική ακτή της Ιρλανδίας, είπε.

"Αυτό είναι στα διεθνή ύδατα, αλλά είναι επίσης μέρος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιρλανδίας", εξήγησε.

άσκηση.

Είναι επίσης εντός του εναέριου χώρου της Ιρλανδίας και οι πτήσεις θα πρέπει να εκτρέπονται για να αποφευχθεί η περιοχή.

Η αποκλειστική οικονομική ζώνη διαφέρει από τα εδαφικά ή κυρίαρχα ύδατα και αναφέρεται στην περιοχή όπου μια χώρα έχει ειδικά δικαιώματα εκμετάλλευσης των πόρων του ωκεανού. Αλλά ναυτικές ασκήσεις από ξένες δυνάμεις μπορούν να πραγματοποιηθούν εκεί.

Η περιοχή-στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ευρώπης - απέχει πολύ από οποιαδήποτε από τις Μόνιμες Ναυτικές βάσεις της Ρωσίας και βρίσκεται επίσης κοντά σε αρκετά κρίσιμα διατλαντικά καλώδια δεδομένων, τα οποία εμπειρογνώμονες στον τομέα της άμυνας προειδοποίησαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου