Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Πρωτοφανής χιονόπτωση στη Βοστώνη, Νέα Αγγλία

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, 2022

Του Θεοδώρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Γενάρης αποχαιρέτησε τη Βοστώνη και τη Νέα Αγγλία γενικότερα με μία πρωτοφανή χιονόπτωση η οποία σε μερικές περιοχές έφτασε και τις 25 με 30 ίντσες ιδιαίτερα προς την νότια περιοχή της Μασαχουσέτης. Οι παραθαλάσσιες πόλεις όπως Ριβίερ, Νιούμπεριπορτ, Πλάμ Αϊλαντ,  Πλύμουθ, Σάνταουϊτς, Σίτουιτ, του Κέιπ – Κοτ ήλθαν αντιμέτωπες με τα τεράστια κύματα λόγω των σφοδρών ανέμων οι οποίοι έπνεαν μέχρι και εβδομήντα μίλια την ώρα, αλλά και την παλινόστηση των υδάτων. Πολλές δεκάδες οικιών και επιχειρήσεων στο Κέιπ Κοτ έμειναν χωρίς ηλεκτρισμό από τις 6 η ώρα το πρωί του Σαββάτου.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου προερχόμενη από τη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα την περιοχή του Λονγκ Αϊλαντ, ενώ η ένταση της άρχισε να κορυφώνεται από το μεσημέρι και μετά που έριχνε τρεις με τέσσερις ίντσες χιόνι την ώρα.

Εν τω μεταξύ μερικοί φίλοι του χιονιού φόρεσαν τα υποδήματα για σκι και πήγα στον αύλειο χώρο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ ο οποίος είναι λοφώδης και επιδόθηκαν σε σκι.

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει από την περασμένη Τετάρτη για την εμβέλεια της χιονοθύελλας κι έτσι οι τοπικές Αρχές είχαν λάβει εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα κι έτσι αποφεύχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα. Κατ’ αρχή οι πολιτείες της Μασαχουσέτης απαγόρευσαν την κυκλοφορία των φορτηγών καθ’ όλη την ημέρα του Σαββάτου. Έκλεισαν οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα και υποδείχθηκε στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγουν μόνο όταν ήταν απόλυτη ανάγκη για ιατρικούς ή άλλους σοβαρούς λόγους ώστε να δοθεί η ευκαιρία στα εκχιονιστικά οχήματα να καθαρίσουν τους δρόμους. Πάνω από τρεις χιλιάδες εκχιονιστικά μηχανήματα είχαν βγει στους δρόμους δίνοντας μάχη με το χιόνι το οποίο ήταν πολύ ελαφρύ και ενώ τα μηχανήματα καθάριζαν τους δρόμους ο ισχυρός άνεμος το φυσούσε και γέμιζαν πάλι οι δρόμοι εντός ολίγων λεπτών.

Από την Παρασκευή ήδη το απόγευμα οι αεροπορικές εταιρίες άρχισαν να ακυρώνουν τις πτήσεις τους σε αμφότερα τα αεροδρόμια της Βοστώνης και του Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ. Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Τσαρλς Μπέικερ επιστράτευσε μερικές δεκάδες μέλη της Εθνοφρουράς με ειδικά οχήματα σε περίπτωση που πολίτες  αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας έπρεπε να μεταβούν σε νοσοκομεία της Βοστώνης και τα ασθενοφόρων αδυνατούσαν να τους μεταφέρουν λόγω της ολισθηρότητας των οδών, καθότι σε πολλά σημεία πάγωνε το χιόνι και γινόταν οι δρόμοι παγοδρόμια.

Σημειώθηκαν και μερικά αυτοκινητιστικά ατυχήματα χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Τα τραίνα που εκτελούν τα δρομολόγια Βοστώνη – Ροντ Αϊλαντ – Κονέκτικατ -Νέα Υόρκη – Ουάσιγκτον είχαν ακινητοποιηθεί συμπεριλαμβανομένου και το ταχείας εξυπηρετήσεως γνωστό ως Accela.

Τα κολέγια και πανεπιστήμια της Βοστώνης ακύρωσαν τις Σαββατιάτικες εκδηλώσεις τους, ενώ  πολλές Ελληνορθόδοξες κοινότητες ακύρωσαν τις εκδηλώσεις τους του Σαββάτου, αλλά και τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, ειδοποιώντας τους ενορίτες τους με ομαδική αποστολή μηνυμάτων, αλλά και με ανακοινώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια.

Πολλοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σχολιαστές έφεραν στη μνήμη την  ιστορικών διαστάσεων χιονοθύελλα που χτύπησε τη Βοστώνη το 1978 όταν κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ήταν ο Μιχάλης Δουκάκης και ο οποίος μετέβη με στρατιωτικό τανκ στον αυτοκινητόδρομο 128 στον οποίον είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες αυτοκίνητα με τους οδηγούς και επιβάτες και τους οποίους είχε απεγκλωβίσει ο στρατός και τους είχε μεταφέρει σε ξενοδοχεία της περιοχής τα έξοδα των οποίων είχε αναλάβει η κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου