Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Fed: Πόσες φορές θα αυξήσει φέτος τα επιτόκια;

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Οι αναλυτές θεωρούν πλέον ότι τα γεράκια θα

 κυριαρχήσουν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα

Λίγα 24ωρα μετά την συνεδρίαση της Federal Reserve και την υιοθέτηση ακόμα πιο επιθετικής ρητορικής σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική, ο ένας μετά τον άλλον οι αναλυτές αναθεωρούν τις προβλέψεις για το πόσες αυξήσεις επιτοκίων αναμένουν φέτος .

Οι οικονομολόγοι της Bank of America και της JPMorgan είναι στο πλευρό των γερακιών.

Η BofA κυκλοφόρησε μια από τις πιο επιθετικές προβλέψεις της, προβλέποντας για φέτος επτά αυξήσεις φέτος, έναν αριθμό τον οποίο για πρώτη φορά διετύπωσε  ο CEO της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της τράπεζας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 14 Ιανουαρίου .

Η JPMorgan πάντως, σε ανακοίνωσή της εκτιμά ότι οι Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αυξήσει φέτος τα επιτόκιά της πέντε φορές,  έναντι προηγούμενης πρόβλεψης  για τέσσερις, αλλά μείωσε την πρόβλεψή της για το 2023 από τέσσερις σε τρεις.

«Η πιο πρόσφατη γραφική παράσταση έδειξε μια προσδοκία για έναν ακόμη επιθετικό ρυθμό ανόδου, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τη χαμηλή ανεργία», δήλωσε ο Michael Feroli, επικεφαλής οικονομολόγος της JPMorgan στις ΗΠΑ.

Υιοθετώντας μια ακόμη πιο επιθετική άποψη, οι οικονομολόγοι της Bank of America αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης σε κάθε συνεδρίαση φέτος για συνολικά επτά αυξήσεις. Μόλις τον περασμένο μήνα, η BofA δήλωσε σε ένα ερευνητικό σημείωμα της 15ης Δεκεμβρίου ότι ανέμενε αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης σε καθένα από τα επόμενα εννέα τρίμηνα μετά από μια αρχική αύξηση τον Μάρτιο.

Η BNP Paribas Bank φάνηκε να είναι μια από τις πρώτες τράπεζες που αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα επιτόκια. Την Πέμπτη, η τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει έξι αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης, σε σύγκριση με τέσσερις προηγουμένως, και τώρα προβλέπει εύρος στόχου 2,25%-2,50% στο τέλος του 2023, 25 μονάδες βάσης υψηλότερα από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως.

«Διαβάσαμε το σχόλιο του προέδρου της Fed Powell ότι αυτός ο κύκλος είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο ως ένδειξη ότι η μεροληψία της Fed είναι για μια πιο απότομη σύσφιξη από ό,τι οι αγορές είχαμε προβλέψει», έγραψε σε ένα σημείωμα ο Luigi Speranza, επικεφαλής οικονομολόγος της BNP Paribas. .

Ομοίως, η Deutsche Bank αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα επιτόκια σε πέντε φορές από τέσσερις, υποδεικνύοντας ότι τώρα αναμένει από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αυξήσουν τα επιτόκια σε κάθε συνεδρίαση από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο και να μετατοπιστεί σε τριμηνιαίο ρυθμό τον Σεπτέμβριο.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου