Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed μπορεί να πυροδοτήσουν κρίση χρέους

 Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Οι δυσοίωνες προβλέψεις της Jubilee Debt Campaign

Οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed μπορεί να πυροδοτήσουν κρίση χρέους

Οι αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες είναι πιθανό να πυροδοτήσουν μια παγκόσμια κρίση χρέους , ιδιαίτερα για τις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της βρετανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign.

Σε έκθεσή της η Jubilee Debt Campaign τόνισε ότι οι πληρωμές του χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών αυξήθηκαν κατά 120% μεταξύ 2010 και 2021 και βρίσκονται επί του παρόντος στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001. Το μέσο ποσοστό των κρατικών εσόδων που διοχετεύονται προς τις πληρωμές εξωτερικού χρέους αυξήθηκε από 6,8% το 2010 σε 14,3% το 2021, με τις πληρωμές να αυξάνονται το 2020.

Η απότομη αύξηση των πληρωμών του χρέους εμποδίζει την οικονομική ανάκαμψη των χωρών από την πανδημία, αναφέρει η έκθεση, και η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και τα παγκόσμια επιτόκια το 2022 θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα για πολλές χώρες με χαμηλότερο εισόδημα.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα , διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed θα μπορούσαν να «ρίξουν κρύο νερό» στην ήδη αδύναμη ανάκαμψη σε ορισμένες χώρες. Τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ, και επομένως η άνοδος του δολαρίου , θα μπορούσαν να καταστήσουν πιο δαπανηρή για τις χώρες την εκπλήρωση των υποχρεώσεων χρέους τους σε δολάρια.

«Η κρίση χρέους συνεχίζει να κατακλύζει χώρες με χαμηλότερο εισόδημα, χωρίς να διαφαίνεται τέλος εκτός και αν υπάρξει επείγουσα δράση για την ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε η Heidi Chow, εκτελεστική διευθύντρια της Jubilee Debt Campaign.

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου