Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Την 1η Μαΐου προγραμματίζεται η Παρέλαση του Ελληνισμού στη Βοστώνη

 Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους, προγραμματίζεται να γίνει φέτος στη Βοστώνη την Κυριακή 1η Μαΐου. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων στη διάρκεια την ετήσιας εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας και της αρχής του Νέου έτους.

Ο κ. Καυκάς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η 1η Μαΐου καθότι υπάρχουν κι άλλες εκδηλώσεις που πρέπει να προηγηθούν όπως ο εορτασμός και η παρέλαση του Αγίου Πατρικίου των Ιρλανδών, ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, το Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών και φυσικά το δικό μας Πάσχα των Ορθοδόξων.

Σε συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς είπε πως «οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο κορωνοϊός θα μειωθεί σε λίγο καιρό. Για εμάς πάντα η υγεία των συνανθρώπων μας έχει μεγάλη σημασία και φυσικά την πρώτιστη προτεραιότητά μας».  Τόνισε πως «οι τρεις εκδηλώσεις που έγιναν τους τελευταίους τρεις μήνες έγιναν αφού λάβαμε μέτρα για την πανδημία ενώ και οι τρεις είχαν επιτυχία. Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις για το 2022 και η παρέλαση η οποία είναι μία από αυτές ορίστηκε να γίνει την 1η Μαΐου».

Η τυχερή της βραδιάς στην οποία έλαχε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν η διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ, Μαρία Κυριακαντωνάκη. Διακρίνονται: Κώστας Τραβαγιάκης Α Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Στράτος Ευθυμίου Γενικός Πρόξενος και ΒασίληςΚαυκάς Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Υπογράμμισε πως «η παρέλαση είναι σημείο αναφοράς και συνάντησης του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας και πρέπει να τρέξουμε και να εργαστούμε όλοι γι’ αυτό. Όλοι οι φορείς, μαζί, για τον Ελληνισμό. Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές της Βοστώνης και της πολιτείας της Μασαχουσέτης και πιστεύω ότι οι εκδηλώσεις μας θα στεφτούν από επιτυχία. Ζητάμε τη συμμετοχή όλων».

Επισήμανε πως «είναι πολύ εύκολο να μη γίνει κάτι. Ήρθε η ώρα να βγούμε έξω και να συνεχιστεί κανονικά η ζωή, πάντοτε βέβαια με τη γνώμη των Υγειονομικών Αρχών».

Είπε ακόμα πως «επιθυμώ διά μέσου του ‘Εθνικού Κήρυκα’ και εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν και προσέφεραν για την επιτυχία της εκδήλωσης της 28ης Οκτωβρίου, το Χριστουγεννιάτικο Κονσέρτο και την κοπή της Βασιλόπιτας. Επίσης, ευχαριστούμε τον κόσμο που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις στο διαδίκτυο και την τηλεόραση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς και σε όσα Μέσα Ενημέρωσης προβάλλουν την Ομοσπονδία μας. Ζητώ από όλο τον Ελληνισμό να συσπειρωθεί και να συμμετέχει, να ενδιαφερθούν για το μέλλον».

Εν τω μεταξύ, με επιτυχία έγινε η ετήσια εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο. Συμμετείχαν περί τα εξήντα άτομα από διάφορους συλλόγους, μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και άλλα Σωματεία. Παρόντες ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης Γεώργιος Καντώνης, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αλφα – Ωμέγα της Βοστώνης, Κώστας Σιδερίδης, ενώ αναγνώσθηκε ευχητήρια επιστολή του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου. Υπεύθυνοι της εκδήλωσης ήταν οι δύο αντιπρόεδροι της Ομοσπονδίας  Κώστας Τραβαγιάκης και Γεώργιος Παναγιωτόπουλος.

Από την εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας. Ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου ανακοινώνει ότι τελειώνει η θητεία του στη Βοστώνη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΛΙΩΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η τυχερή της βραδιάς στην οποία έλαχε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν η διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ, Μαρία Κυριακαντωνάκη.

Η εκδήλωση άρχισε με ενός λεπτού σιγή για την εκδημία του πρώην προέδρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας καθώς επίσης και της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Φλόριδας, Μιχάλη Σέρβου και του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Ακολούθησε προσευχή και ελλείψει ιερέως την ανέπεμψαν ο Δημήτριος Τσούμπανος και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ο π. Αθανάσιος Νένες από την κοινότητα των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν (Watertown) Μασαχουσέτης αν και είχε ορισθεί από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο ως εκπρόσωπός του, δεν εμφανίσθηκε.

Μηνύματα και χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος ανέφερε ότι σε λίγο καιρό η θητεία του στη Βοστώνη τελειώνει, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Γεώργιος Καντώνης και ο Κώστας Σιδερίδης από το Α – Ω ο οποίος είπε πως «θέλουμε μαζί με την Ομοσπονδία να πάμε μπροστά για το καλό του Ελληνισμού».

Ακολούθησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Καυκάς ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας για το 2022. Αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τον Ελληνισμό η Ελληνική Γλώσσα και προέτρεψε τους πάντες «να σηκώσουν τα μανίκια και με οποιοδήποτε τρόπο να βοηθήσουν». Υπενθύμισε πως «η ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα που γράφτηκε το Ευαγγέλιο, η Γλώσσα των Επιστημών. Αυτή η Γλώσσα είναι η Ελληνική, η δική μας Γλώσσα και πρέπει με κάθε θυσία να την υποστηρίζουμε συνέχεια».

Στη συνέχεια, καλωσόρισε τους αξιωματούχους του Μικρασιατικού Συλλόγου «Φάρος» και είπε ότι «θα συνεργαστούμε για να τιμήσουμε τους αδελφούς μας που ξεριζώθηκαν, αλλά και να ανοίξουμε νέες σελίδες για την Ομογένεια, τον Ελληνισμό».

Αμέσως μετά είπαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας. Στην πραγματικότητα ήταν 4 βασιλόπιτες τις οποίες έκοψαν οι: Βασίλειος Καυκάς, Στράτος Ευθυμίου, Κώστας Σιδερίδης και Γεώργιος Καντώνης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου