Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΗΠΑ: Νέο άλμα σε επίπεδα ρεκόρ για το εμπορικό έλλειμμα

  Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν τα μειωμένα αποθέματα τους σε εμπόρευμα

Σε επίπεδα ρεκόρ διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα σε αγαθά στις ΗΠΑ, καθώς η οικονομική ανάκαμψη έδωσε ώθηση στη ζήτηση για εισαγόμενα προϊόντα. Μάλιστα, για πρώτη φορά ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο του 1 τρισ. δολαρίων!

Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα σε αγαθά αυξήθηκε το Δεκέμβριο στα 1,08 τρισ. δολάρια από 893,5 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τους αναλυτές να προειδοποιούν πως το χάσμα θα διατηρηθεί, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βελτιώσουν τα μειωμένα αποθέματα τους.

Συγκεκριμένα οι εισαγωγές αυξήθηκαν περαιτέρω κατά 2% στα 258,3 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση ύψους 1,4% στα 157,3 δολάρια, κυρίως χάρη στα δημοφιλή αμερικανικά καταναλωτικά προϊόντα.

Η έκθεση έρχεται πριν την ανακοίνωση των κρίσιμων στοιχείων για τους ρυθμούς ανάπτυξης κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Αναλυτές εκτιμούν πως οι ρυθμοί ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ επιταχύνθηκαν στο 5,5% σε ετήσια βάση, από το 2,3% το τρίτο τρίμηνο. Με τον τρόπο αυτό ο συνολικός απολογισμός για τη χρονιά αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από θετικός, με την αμερικανική οικονομία να καταγράφει την πιο ισχυρή χρονιά της από το 1984. Ωστόσο, οι ρυθμοί αναμένεται να υποχωρήσουν αρκετά μέσα στη φετινή χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου