Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

 Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.

Όταν δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, που προτιμούν οι συντηρητικοί, του φώναξε εν μέσω της οχλαγωγίας την ερώτηση εάν πιστεύει πως η άνοδος του πληθωρισμού είναι μειονέκτημα το τρέχον εκλογικό έτος, ο αμερικανός πρόεδρος, που ακόμα καθόταν στο τραπέζι, απάντησε σαρκαστικά «είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Κι άλλος πληθωρισμός». Προτού προσθέσει, χωρίς να είναι σαφές εάν συνειδητοποιούσε ότι το μικρόφωνό του ήταν ακόμη ανοικτό: «Τι χαζός σκύλας γιος» («What a stupid son of a bitch»).

Η βρισιά συμπεριλήφθηκε στην επίσημη απομαγνητοφώνηση των διαμειφθέντων στην εκδήλωση από τις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου.

Η παρεκτροπή αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης νευρικότητας του 79χρονου Δημοκρατικού, ο οποίος έχει αναιμική δημοτικότητα και δυσκολεύεται να δώσει νέα ώθηση στην προεδρία του.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, σε επίπεδο άνευ προηγουμένου τα τελευταία 40 χρόνια, πλήττει τους Αμερικανούς δέκα μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, οι οποίες αναγγέλλονται δύσκολες και περίπλοκες για τους Δημοκρατικούς.

Παραδοσιακά καλοσυνάτος

Η χθεσινή ανταλλαγή εξάλλου αποτελεί, αν μη τι άλλο, ρήξη με το παραδοσιακά καλοσυνάτο ύφος του προέδρου που υποσχόταν όταν αναλάμβανε να συμφιλιώσει τους Αμερικανούς και γενικά προσπαθεί να αποφεύγει τις ρητορικές υπερβολές του προκατόχου του, του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν δέχθηκε αμέσως φραστικά πυρά ομαδόν από το Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο.

«Πόσο προεδρικό», σχολίασε σαρκαστικά ο πολύ συντηρητικός βουλευτής Τζος Χόλι, ενώ συνάδελφοί του αναπαρήγαγαν με ειρωνεία παραινέσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο Τζο Μπάιντεν να επιδεικνύεται μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση.

Γνωστός για τον ερειστικό τόνο των ερωτήσεων που υποβάλλει, ο δημοσιογράφος που προκάλεσε την προεδρική οργή, ο Πίτερ Ντούσι, αντιμετώπισε το περιστατικό μάλλον με χιούμορ.

«Κανένας δεν έκανε fact-checking (έλεγχο για να επαληθεύσει ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) της δήλωσής του», είπε ξερά στον αέρα του καναλιού μερικά λεπτά αργότερα.

Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μια μακρά συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας υποσχέθηκε να βγαίνει έξω περισσότερο για να συναντά τους Αμερικανούς, ο Τζο Μπάιντεν είχε αφήσει να φανεί ο εκνευρισμός του μουρμουρίζοντας «τι ηλίθια ερώτηση» όταν άλλος δημοσιογράφος του Fox News τον ρώτησε αν περιμένει ο Βλαντίμιρ Πούτιν να κάνει την πρώτη κίνηση στην Ουκρανία.

Ο προκάτοχος του Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ, είχε μετατρέψει τις επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης σχεδόν σε συνήθεια στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του και στις συνεντεύξεις Τύπου του, προς μεγάλη ικανοποίηση μιας μερίδας των υποστηρικτών του. Έπειτα από μια τεταμένη ανταλλαγή με τον θυελλώδη μεγιστάνα, δημοσιογράφος του CNN είχε δει να του αφαιρείται η διαπίστευση στον Λευκό Οίκο για ένα διάστημα.

Οι επανειλημμένες γκάφες, τα faux pas του Τζο Μπάιντεν, ειδικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είχαν εγείρει αμφιβολίες για την πνευματική του φόρμα. Ωστόσο οι περισσότεροι ψηφοφόροι του μοιάζουν να τού συγχωρούν τα ολισθήματα, κρίνοντάς τα συμπαθητικά ή αυθεντικά, κατηγορώντας τα ΜΜΕ πως τα προβάλλουν υπερβολικά, δημιουργούν πολεμικές χωρίς λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου