Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Σημείο επαφής στην Επιτροπή Παρέλασης στη Νέα Υόρκη

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Από την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πανομογενειακές συνελεύσεις για τη διοργάνωση της παρέλασης για την 221η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στην 5η Λεωφόρο, όπως αποφάνθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Παρέλασης, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια, υπό την προεδρία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Τζον Κατσιματίδη.

Σε μια διαδικασία κατά την οποία δεν έλειψε η ένταση –και παραλίγο να τινάξει τα πάντα στον αέρα- ο κ. Κατσιματίδης και ο άμεσος συνεργάτης του, Λου Κάτσος, κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις λεπτές ισορροπίες και να οδηγήσουν τις δυο πλευρές στο τραπέζι των συζητήσεων για τη συγκρότηση των Επιτροπών, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως το μόνο θέμα για το οποίο θα δέχονται τοποθετήσεις είναι η παρέλαση και όχι η διοικητική κρίση της Ομοσπονδίας.

«Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε πολιτική. Μας ενδιαφέρει η παρέλαση», ανέφερε σε έντονο ύφος ο Λου Κάτσος, έχοντας να αντιμετωπίσει τις αντεγκλήσεις μεταξύ των μελών του υπό αμφισβήτηση Διοικητικού Συμβουλίου και της αποδεκατισμένης Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ίδιος ο Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος επανέλαβε πως σε περίπτωση διαφωνιών θα είναι εκείνος που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, που δέχθηκε να έχει τον ίδιο ενεργό ρόλο που είχε και κατά την προετοιμασία προηγούμενων παρελάσεων, όντας ένας εκ των συμπροέδρων της Επιτροπής και αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση της δεξίωσης στο «Χίλτον».

«Εγώ θα είμαι ένας από τους συμπροέδρους έτσι κι αλλιώς, πιστεύω ότι θα δουλέψω όπως δούλεψα τα τελευταία 20-30 χρόνια. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι, να δουλέψουμε για την παρέλαση και την Ομογένεια», τόνισε ο κ. Κρίστοφερ.

Ασφαλώς, ένα από τα βασικά θέματα που θα πρέπει να διαφανούν από την έναρξη των πανομογενειακών είναι η ακριβής ημερομηνία της παρέλασης. Με δεδομένο ότι ελέω Ομικρον αλλά και της κρίσης στην Ομοσπονδία χάθηκε πολύτιμος χρόνος, η προοπτική της 27ης Μαρτίου έχει ήδη εγκαταλειφθεί, με τα δεδομένα να οδηγούν στη διεξαγωγή της παρέλασης στα μέσα Μαϊου και, συγκεκριμένα, είτε στις 15, είτε στις 22. Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.») πρόκειται για μια χρονική περίοδο κατά την οποία τα μέλη της Επιτροπής αισιοδοξούν πως ο καιρός θα είναι καλύτερος, οι αριθμοί της πανδημίας χαμηλότεροι και η διάθεση της Ομογένειας να συμμετέχει, μεγαλύτερη.

Τόσο ο Τζον Κατσιματίδης, όσο και ο Λου Κάτσος, ανέφεραν πως θα πρέπει να υπάρχει εκλεγμένος συμπρόεδρος της Επιτροπής και από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές. Ο Νίκος Μπάρδης ήταν ήδη μια «κλειδωμένη» επιλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο της 19ης Σεπτεμβρίου, με τη Διοικούσα Επιτροπή να προτείνει για τη δική της θέση τον πρώην πρόεδρο, Δημήτρη Καλαμαρά. Στην ανακοίνωση του ονόματός του, υπήρξαν αντιδράσεις από τον πρόεδρο τού υπό αμφισβήτηση Δ.Σ., Τιμολέοντα Κακούρο, και άλλα μέλη του, με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. Καλαμαράς συνυπογράφει τις μηνύσεις εναντίον τους.

Κατά την τοποθέτηση του Δημήτρη Καλαμαρά τα πνεύματα οξύνθηκαν, καθώς ζήτησε σε έντονο ύφος από τον πρόεδρο της Επιτροπής Λαχείου, Αναστάσιο Καραγκούνη, να σιωπήσει, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σηκωθεί από την θέση του και να απειληθεί επεισόδιο. Εν τέλει, όταν επανήλθε η ηρεμία, αποφασίστηκε, με βάση την αρχή ότι το διοικητικό της Ομοσπονδίας δεν θα επηρεάσει την προετοιμασία της παρέλασης, να γίνει δεκτή η εισήγηση αυτή.

Σχετικά με τη λειτουργία του Σταθακείου, ο Λου Κάτσος τόνισε πως υπάρχει συμφωνία να ανοίξει τις πύλες του κανονικά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ, σε περίπτωση που πρέπει να συνεδριάσουν αργότερα οι υποεπιτροπές, να ενημερώνεται ο γραμματέας -μια έμμισθη θέση για την οποία θα δημοσιευθεί αγγελία προς κάθε ενδιαφερόμενο- προκειμένου να επιτυγχάνεται η πρόσβαση στο κτίριο.

Αναφορικά με τις Επιτροπές, ο Αναστάσιος Καραγκούνης θα είναι ο πρόεδρος στην Επιτροπή Λαχείου, με συμπρόεδρο τον Βασίλειο Εγγλέζο, η Νομική Καστανά υπεύθυνη για τη διοργάνωση των Καλλιστείων «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία», ο Δημήτρης Καλαμαράς για την πρωινή εκδήλωση στην «Αύρα», ο Φίλιπ Κρίστοφερ για το «Χίλτον», η Σοφία Στρουμπάκη στο Λεύκωμα, οι Πολ Κοτρώνης, Τάσος Παρδάλης και Μέμη Σταθάτου στο «Μπόουλινγκ Γκριν», ο Γιάννης Στρουμπάκης επί των Δημοσίων Σχέσεων και ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας στη Νεολαία.

Ασφαλώς, ξεκαθαρίστηκε πως οι Επιτροπές είναι ανοικτές, με τις δυο πλευρές να προτείνουν και επιπλέον μέλη προκειμένου να τις συμπληρώσουν.

Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 24 Ιανουαρίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου