Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Wall Street: Πάλεψε και σήμερα για την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε

 Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Επανήλθαν δριμύτεροι σήμερα οι πωλητές με όλους τους επιμέρους δείκτες να καταγράφουν απώλειες

Βραχύβιο αποδείχθηκε τελικά το χθεσινό comeback της Wall Street, παρά τις προσπάθειες του δείκτη Dow Jones, καθώς οι πωλητές σήμερα επανήλθαν δριμύτεροι οδηγώντας την αμερικανική αγορά σε νέα πτώση, στο περιθώριο μάλιστα της αβεβαιότητας σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve


Ειδικότερα, ο δείκτης
Dow Jones έχασε 0,20% στις 34.296 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 1,22% στις 4.356 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 2,28% στις 13.539 μονάδες. Ο Dow Jones πάντως μάζεψε τις ενδοσυνεδριακές απωλειες που έφτασαν έως και τις 800 μονάδες. 

Σε επίπεδο τίτλων,
 η General Electric υποχώρησε κατά 6,1%, καθώς απογοήτευσε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το 2021. Επίσης, η Johnson & Johnson ακόμη δεν έχει αποτυπώσει τις θετικές προσδοκίες που δημιούργησε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Πάντως αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη
Wall Street είναι η χθεσινή συμπεριφορά της αγοράς. Η ιστορία δείχνει ότι ένα απότομο ενδοημερήσιο comeback, όπως αυτό που έκανε χτες ο Nasdaq Composite δεν σηματοδοτεί συνήθως το τέλος του sell-off, αλλά μάλλον σηματοδοτεί την αστάθεια που παρατηρείται στην αρχή μιας πτωτικής περιόδου, σύμφωνα με την ανάλυση της Bespoke Investment Group.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για τις αποφάσεις της
Federal Reserve, οι οποίες αναμένονται αύριο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αυξήσεις επιτοκίων αναμένεται να είναι τουλάχιστον τέσσερις, ή και περισσότερες φέτος, άλλες δύο το 2023 και τουλάχιστον άλλες δύο το 2024 – εάν δεν αλλάξουν πάλι τα δεδομένα. Η έκβαση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και οι δηλώσεις του επικεφαλής Τζερόμ Πάουελ θα δώσουν νέο σήμα στις αγορές για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας.

Οι προσπάθειες για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός που τρέχει στη χώρα με πάνω από 7% ήδη αναμένεται να οδηγήσουν τα βασικά επιτόκια δανεισμού σε δολάρια από το ιστορικό χαμηλό εύρος του 0% με 0,25% που βρίσκονται σήμερα, στο 1% τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2022, στο 1,75% περίπου του χρόνου και στα επίπεδα του 2,25% μέσα στο 2024 σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε έρευνα του
Bloomberg
.

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου