Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

NATO: Η πρόταση του προς τη Ρωσία

  Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Επίλυση της ουκρανικής κρίσης με διπλωματικά μέσα θέλει το NATO

NATO: Η πρόταση του προς τη Ρωσία | tovima.gr

Το ΝΑΤΟ μετέφερε τις γραπτές του προτάσεις στη Ρωσία, παράλληλα με τις ΗΠΑ, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε έκτακτη συνεντευξη τύπου που παραχώρησε, καλώντας για ακόμη μία φορά τη Μόσχα να αποκλιμακώσει την ένταση.

«Αντιμετωπίζουμε κρίσιμη στιγμή για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Η στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία συνεχίζεται. Με πάνω από 100.000 στρατεύματα σε θέση και περισσότερο καθ’οδόν, συμπεριλαμβανομένης σημαντικής ανάπτυξης στη Λευκορωσία . Καλούμε για ακόμη μία φορά τη Ρωσία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση» σημείωσε.

Προσέθεσε ότι «το ΝΑΤΟ πιστεύει ακράδαντα ότι οι εντάσεις και οι διαφωνίες πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και διπλωματίας. Όχι μέσω βίας ή απειλής βίας. Έτσι σήμερα, το ΝΑΤΟ μετέφερε τις γραπτές  προτάσεις στη Ρωσία. Το κάναμε παράλληλα με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι «η Ρωσία θα πρέπει να απέχει από βίαιη συμπεριφορά, επιθετική ρητορική και κακόβουλες δραστηριότητες που στρέφονται εναντίον των Συμμάχων και άλλων εθνών. Η Ρωσία θα πρέπει επίσης να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία, όπου αναπτύσσονται χωρίς τη συγκατάθεση αυτών των χωρών, και όλα τα μέρη θα πρέπει να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στις προσπάθειες διευθέτησης των συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένου του σχήματος της Νορμανδίας». 

Σε ερώτηση του ΑΠΕ και της ΕΡΤ για το εάν ακόμη μπορεί να επιλεχθεί ο δρόμος της διπλωματίας ή εάν φοβάται για περαιτέρω κλιμάκωση από τη στιγμή που και οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της πολιτικής των «ανοιχτών θυρών», ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ είναι υπέρ αυτής της πολιτικής και όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ είναι υπέρ αυτής και επεσήμανε ότι κάθε έθνος έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον δικό του δρόμο. 

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του διότι η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων συνεχίζεται, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν είναι επιχείρημα κατά του διαλόγου, αλλά επιχείρημα για δέσμευση στον διάλογο για την αποφυγή σύγκρουσης. Παράλληλα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επανέλαβε την ετοιμότητα για σοβαρό διάλογο με τη Μόσχα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η χρήση βίας θα επέφερε μαζικές συνέπειες και κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου