Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Πρόταση μομφής (δυσπιστίας): Οξεία σύγκρουση στη Βουλή

 Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.

EUROKINISSI
Συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και 84 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στη Βουλή μεταφέρθηκε από την Παρασκευή 28/1 η πολιτική αντιπαράθεση για τα αίτια των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, που προανήγγειλε ότι θα υπερψηφίσει σύσσωμη η αντιπολίτευση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.

Με τους εισηγητές των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη πολιτική συζήτηση μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με την έναρξη της συνεδρίασης άρχισαν και οι πρώτες αντιπαραθέσεις για τη χιονόπτωση, για το κύμα ακρίβειας αλλά και για την πανδημία. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές, ενώ επιτέθηκε και στο Κίνημα Αλλαγής καλώντας το να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Ανάγκη να φύγετε τώρα τώρα επιτελικό κράτος συντρίμμια άφαντος Μητσοτάκης. Δεν κατάφεραν να διαχειριστούν».

«Μείωση διαφοράς από ΚΙΝΑΛ διαγκωνισμός για δεύτερη θέση οδηγεί πρόταση δυσπιστίας. Την Κυριακή απάντηση στη Βουλή και οι εκλογές απάντηση από λαό», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας.

Τα υπόλοιπα κόμματα λένε «ναι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ,αναπτύσσοντας όμως το καθένα το δικό του σκεπτικό.

Απόρροια της πολιτικής απαξίωσης του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζει την πρόταση δυσπιστίας η κυβέρνηση, ενώ στο επίκεντρο μπαίνει και η στάση του Κινήματος Αλλαγής.

«Η πρόταση μομφής έγινε εξαιτίας της εντεινόμενης πολιτικής απαξίωσης του Τσίπρα και της εντεινόμενης φθοράς», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Εμείς λέμε ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη», δήλωσε μιλώντας στη Κρήτη TV ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν διψήφια διαφορά και τώρα ανησυχεί ότι θα είναι και τρίτος», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Είστε ψεύτες. Η επικοινωνιακή καραμέλα για το Μάτι και την Μάνδρα έλιωσε», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, Μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα, ανέφερε: «Μονόδρομος η ψήφιση της πρότασης μομφής – Δεν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα. Αυτό που καταλογίζουμε στον κ. Τσίπρα είναι η μικροκομματική σκοπιμότητα, λέμε πράγματι ότι δε θα προκαλούσαμε εκλογές εδώ και τώρα, γιατί κάτι τέτοιο είναι άκαιρο, εμείς πάντως αυτήν την κυβέρνηση της πολιτικής και τεχνοκρατικής ανεπάρκειας δεν την εμπιστευόμαστε».

«Στο πρόσωπο σήμερα της ΝΔ καταψηφίζουμε μια συνολική πολιτική/στρατηγική που φορτώνει με βάρη το λαό, και την οποία στρατηγική στηρίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

«Τα τρία “κόμματα της πτώχευσης”, αντιπαρατίθενται με “πολιτικάντικο τακτικισμό” για να συσπειρώσουν το κομματικό τους ακροατήριο», σχολιάζει η Ελληνική Λύση.

«Η μομφή μας την Κυριακή το βράδυ που θα ψηφίσουμε θα είναι μομφή προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά θα είναι μομφή κατά της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας», ανέφερε μιλώντας στον Real FM, ο γραμματέας το ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Οξεία ήταν η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ για την απόφαση του προέδρου της Βουλής να μην παραχωρήσει την αίθουσα για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ την Κυριακή. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος του ΚΙΝΑΛ και τελικά βρέθηκε λύση με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ πριν την έναρξη της Ολομέλειας.

Στη Βουλή για τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε το απόγευμα ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε στην αίθουσα της Ολομέλειας την ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ στο εντευκτήριο είχε χαλαρή κουβέντα με πολλούς βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί. «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι που το περιμέναμε. Μας δίνουν ευκαιρία να αναδείξουμε την πολιτική μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου