Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε απόγνωση οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

kakokairia-elpida-se-apognosi-oi-odigoi-poy-egklovistikan-stin-attiki-odo-561684265

Οι εικόνες που καταγράφονται από το πρωί στην Αττική Οδό δεν θυμίζουν σε τίποτα έναν σύγχρονο δρόμο μίας ευρωπαϊκής χώρας.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των οδηγών που από το πρωί της Δευτέρας έχουν εγκλωβιστεί στην Αττικό Οδό λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Οι εικόνες που καταγράφονται από το πρωί δεν θυμίζουν σε τίποτα έναν σύγχρονο δρόμο μίας ευρωπαϊκής χώρας με τους οδηγούς να έχουν φθάσει στα όρια τους καθώς παραμένουν στάσιμοι επί ώρες χωρίς φαγητό και νερό.

Οδηγοί μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλαν ότι είναι από τις 13.00 το μεσημέρι «κολλημένοι» και δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Στο μεταξύ τα εκχιονιστικά που πήγαν να ανοίξουν τον δρόμο εγκλωβίστηκαν και αυτά.

Παράλληλα οδηγοί μιλώντας στο Open ανέφεραν πως ξεκίνησαν από το Λαύριο στις 9.00 το πρωί και μπήκαν στην Αττική Οδό χωρίς να τους ενημερώσει κανείς πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

Την ίδια ώρα εισαγγελική παρέμβαση σημειώθηκε για το χάος που επικρατεί λόγω της χιονόπτωσης στην Αττική Οδό, καθώς η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για αναζήτηση ευθυνών για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει την Ελλάδα, είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. Πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό». 

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Τόνισε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του στρατού με στόχο τον απεγκλωβισμό οδηγών από την Αττική οδό. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού, την οποία συντονίζει η Πολιτική Προστασία, θα γίνει από έξι σημεία. «Το μέλημά μας είναι πως θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ανακοίνωση Αττικής Οδού

«Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Α.Ο. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου