Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ανδρουλάκης: Θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης – Αδιανόητο να γίνουν εκλογές εν μέσω πανδημίας

 Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

«Είναι προφανές ότι δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετούμενος έτσι για τη στάση που θα κρατήσει το ΚΙΝΑΛ στην πρόταση μομφής που υπέβαλε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Υπερψηφίζει το ΚΙΝΑΛ την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Ανδρουλάκης  σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN.

«Είναι προφανές ότι δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετούμενος έτσι για τη στάση που θα κρατήσει το ΚΙΝΑΛ στην πρόταση μομφής που υπέβαλε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

«Η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι ηγείται μιας κυβέρνησης με τεχνοκρατική επάρκεια, δεν στέκει και αυτό απεδείχθη περίτρανα», είπε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης εξηγώντας ωστόσο ότι: «Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι θα μπούμε στα μικροκομματικά παιγνίδια του κ. Τσίπρα».

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για την χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία, λέγοντας: «Είναι αδιανόητο να χαλαρώνουν τα μέτρα με τόσους θανάτους. Σε άλλα κράτη επειδή έχουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και χαμηλό βαθμό θανάτων είναι λογικό να χαλαρώνουν τα μέτρα. Η κυβέρνηση κηρύττει το τέλος της πανδημίας, αλλά τελικά πληρώνουμε ένα ακριβό τίμημα».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ θα αξιοποιήσει τη διαδικασία στη Βουλή για την πρόταση μομφής προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πρέπει να γίνει πραγματικό υπουργείο με προσωπικό και υπηρεσίες και όχι ένα κέλυφος αρμοδιοτήτων είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην κατεύθυνση αυτή μίλησε για πρόνοιες που θα εξασφαλίζουν τη λειτουργία βασικών υποδομών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και μίλησε για μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάπτυξης. (πχ αεροδρόμια, δίκτυο ενέργειας κλπ).

Έκανε λόγο επίσης για αναβάθμισης της Πυροσβεστικής με αξιολόγηση των στελεχών της.

Ενώ σε ότι αφορά τα σχέδια πολιτικής προστασίας, τόνισε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν όλα με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Ταυτόχρονα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μια δομή ξεκάθαρη για την Πολιτική Προστασία.

Χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα τη γραφειοκρατία και το υδροκέφαλο -όπως είπε- κράτος στο όνομα του επιτελικού κράτους.

«Πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες αρμοδιότητες ώστε η Πολιτική Προστασία να σχεδιάζει και να εφαρμόζει και πρόληψη» σημείωσε.

Παράλληλα ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου