Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η Λαμία απέκλεισε τον Άρη στην παράταση (1-0) – Έχασε δύο πέναλτι η ομάδα της Θεσσαλονίκης

  Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Με ήρωα τον Σαράνοφ και γκολ του Τζανετόπουλου στο 118′, η Λαμία πήρε απίστευτη πρόκριση στα ημιτελικά στην παράταση, ενώ ο Άρης έχασε δύο πέναλτι, με τους Καμαρά (16΄) και Γκάμα (121΄).

Οι γηπεδούχοι πήραν τη πρόκριση με το γκολ του Τζανετόπουλου στο 118΄ και έχοντας ως ήρωα τον Σαράνοφ, που κατέβασε τα «ρολά» στην εστία του, με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι του Γκάμα στο 121΄.

Αυτό, μάλιστα, ήταν το δεύτερο χαμένο πέναλτι στο παιχνίδι για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, καθώς και ο Καμαρά στο 15΄ έστειλε την μπάλα άουτ. Η τραγική ειρωνεία για τον Άρη είναι ότι έχασε την πρόκριση σε ένα παιχνίδι που ήταν σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα, χωρίς, όμως, για πέμπτη συνεχόμενη φορά στο 2022 να καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Έκπληξη με Γκαρσία

Ο Καμαρά επέστρεψε στην ενδεκάδα του Άρη και πήρε θέση στη κορυφή της επίθεσης, ενώ νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Μάντζιος, σε σύστημα 4-2-3-1, ήταν και οι Μανσίνι, Εντιαγέ και Γκάνεα. Αν, πάντως, οι προαναφερόμενες κινήσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενες, δεν ισχύει το ίδιο και με τον Γκαρσία, που προτιμήθηκε στο βασικό σχήμα, με τους Ιτούρμπε και Γκάμα να μένουν στον πάγκο. Από την πλευρά του ο προπονητής της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου, δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-3-3, καθώς έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρόσφατο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μοναδική διαφοροποίηση στην ενδεκάδα στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Αντέτζο πήρε τη θέση του Γκόλεμιτς.

Χαμένο πέναλτι του Καμαρά

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και τη κατοχή της μπάλας, χωρίς, όμως, να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη στιγμή, στα πρώτα 10 λεπτά, για την εστία των γηπεδούχων, που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη τους στη μεγάλη περιοχή της Λαμίας οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν πέναλτι στο 14΄, όταν ο Μπερτόλιο μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπεχαράνο.

Ο Καραντώνης υπέδειξε την παράβαση, όμως, η εκτέλεση του Καμαρά δεν ήταν καλή, καθώς μπορεί να ξεγέλασε τον Σαράνοφ, έστειλε, όμως, τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σαράνοφ και να καταλήξει άουτ. Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη, να πετύχει το πρώτο του γκολ στο 2022.

Τραυματίστηκε ο Ταϊρόν

Στο 21΄λεπτό η πρώτη καλή στιγμή και για τους γηπεδούχους, όταν ο Ταϊρόν μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως, ο Σιαμπάνης απέκρουσε την μπάλα. Ο Ισπανός μέσος τραυματίστηκε στη φάση αυτή και δοκίμασε να συνεχίσει, όμως, δεν τα κατάφερε και στο 30ο λεπτό έγινε αναγκαστική αλλαγή και ο Νούνιες πέρασε στη θέση του. Ο Άρης συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, παρά την άσχημη ψυχολογία από την απώλεια του πέναλτι.

Στο πρώτο μισό της αναμέτρησης η εικόνα του Άρη ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, χωρίς, όμως και πάλι να μπορεί να σκοράρει. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, το δυνατό σουτ του Εντιαγέ στις καθυστερήσεις, που δεν αιφνιδίασε, όμως, τον Σαράνοφ που μπλόκαρε τη μπάλα.

Ξεκίνημα με ευκαιρίες

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με την εικόνα της αναμέτρησης να μην αλλάζει και τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι κιτρινόμαυροι έχασαν στο 47΄ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από φάουλ του Μανσίνι από δεξιά, ο Εντιαγέ μόνος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Σαράνοφ που μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 55΄ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία, όταν ο Σαραμαντάς σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.

Ζήτησε γκολ ο Άρης

Στο 64ο λεπτό ο Μανσίνι μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή, γύρισε τη μπάλα, ο Τζανδάρης στην προσπάθεια του να απομακρύνει στην μπάλα την έστειλε προς την εστία της ομάδας του, ενώ ο Σαράνοφ έδιωξε τη μπάλα, αφού πρώτα, όμως, αυτή φάνηκε να έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος. O διαιτητής VAR, όμως, είχε προφανώς αντίθετη άποψη, με αποτέλεσμα να μην μετρήσει το γκολ του Άρη.

Στο 78΄, μετά από νέο γύρισμα του Μανσίνι από αριστερά, ο Γκάμα δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και από ευνοϊκή θέση την έστειλε άουτ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και κατάφεραν στα εναπομείναντα λεπτά να κρατήσουν τους παίκτες του Άρη μακριά από την εστία τους, με εξαίρεση ένα σουτ του Μανσίνι στις καθυστερήσεις, με τον Σαράνοφ να μπλοκάρει τη μπάλα και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Μονότερμα ο Άρης

Ο Άρης ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης και κατάφερε να κλείσει την Λαμία στη μεγάλη περιοχή της. Είχε, μάλιστα και τις δυο καλύτερες στιγμές, όταν στο 102΄ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια ο Καμαρά άφησε τη μπάλα στο Γκάμα, που σούταρε δυνατά αλλά άστοχα, ενώ τρία λεπτά αργότερα μετά από απευθείας εκτέλεση φαουλ του Ματίγια, ο Σαράνοφ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 112΄ τεράστια ευκαιρία για τον Άρη με τον Ιτούρμπε να σουτάρει δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ. Αντίθετα, οι παίκτες της Λαμίας προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο και να στείλουν το παιχνίδι στα πεναλτι.

Γκολ από τον Τζανετόπουλο, χαμένο πέναλτι του Γκάμα

Απίστευτη εξέλιξη πήρε το παιχνίδι στο 118΄, καθώς η Λαμία κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Μετά από κόρνερ του Προβυδάκη από δεξιά, ο Τζανετόπουλος αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις της παράτασης ο Σαράνοφ πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Ιτούρμπε. Στην εξέλιξη του κόρνερ, ο Τζανδάρης ανέτρεψε τον Γκάμα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Ο Σαράνοφ, όμως, νίκησε τον Γκάμα από τα 11 βήματα και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Λαμία (Μ. Γρηγορίου): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σαραμαντάς (85′ Μαρτίνεθ), Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά, Ταϊρόν, Ρόμανιτς (106′ Τσούκαλος), Καραμάνος (78′ Αραμπούλι)

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάσα, Εντιαγέ (90+2′ Ματίγια), Μανσίνι (109′ Μάνος), Γκαρσία (75′ Γκάμα), Μπερτόλιο (66′ Ιτούρμπε), Καμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου