Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Γερμανία: Ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ στηρίζει τη Ρωσία στο Ουκρανικό

 Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, υπερασπίστηκε την άρνηση του Βερολίνου να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα δικαιολόγησε και τη μεταφορά ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα ως αντίδραση στους ελιγμούς του ΝΑΤΟ.

germania-o-proin-kagkelarios-gkercharnt-srenter-stirizei-ti-rosia-sto-oykraniko-561691849

Βλ. Πούτιν και Γκ. Σρέντερ το 2018 (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, υπερασπίστηκε σήμερα την άρνηση του Βερολίνου να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα δικαιολόγησε και τη μεταφορά ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα ως αντίδραση στους ελιγμούς του ΝΑΤΟ στα κράτη της Βαλτικής και στην Πολωνία. Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα γίνει επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ελπίζω ότι θα σταματήσουν επιτέλους να ακονίζουν τα σπαθιά τους στην Ουκρανία. Διότι αυτά που ακούγονται εκεί, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών κατά της Γερμανίας για την εύλογη άρνησή της να παραδώσει όπλα, μερικές φορές ξεπερνούν τα όρια», δήλωσε ο Σρέντερ στο ειδησεογραφικό podcast «Die Agenda».

Ερωτώμενος πάντως εάν θεωρεί πιθανή μια στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πρώην καγκελάριος, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια στενός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, διευθυντικό στέλεχος στα έργα των γερμανορωσικών αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 και μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Rosneft, απάντησε αρνητικά: «Δεν το πιστεύω. Και δεν νομίζω ότι η ρωσική ηγεσία έχει συμφέρον να επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου