Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Στο έλεος του χιονιά η Αν. Ακτή – Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς σφοδρή καταιγίδα πλήττει από το πρωί τις ανατολικές περιοχές της χώρας, συνοδευόμενη από χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Η Νέα Αγγλία και το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης, πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία.

Οχήματα με αλατιέρες και εκχιονιστικά είναι έτοιμα σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της οποίας Έρικ Άνταμς προέβλεψε στο Twitter πως στην πόλη αναμένονται 30 εκατοστά χόνι, προσθέτοντας ότι «η Μητέρα Φύση έχει την τάση να κάνει αυτό που θέλει».

Μία μπουλντόζα φορτώνει αλάτι σε ένα φορτηγό την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στην Τσέλσι της Μασαχουσέτης. (AP Photo/Michael Dwyer)

Η χειμερινή καταιγίδα έπληξε τα βορειοανατολικά με πυκνό χιόνι και σφοδρές ριπές ανέμου που άγγιζαν την ισχύ του τυφώνα το Σάββατο, προκαλώντας πλημμύρες και απειλώντας με εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι οι συνθήκες θα επιδεινώνονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τμήματα 10 πολιτειών και ορισμένα μεγάλα αστικά κέντρα -συμπεριλαμβανομένων της Φιλαδέλφειας, της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης- χτυπήθηκαν από την καταιγίδα. Μέχρι αργά το πρωί, πάνω από 30 εκατοστά χιόνι είχε πέσει σε τμήματα της ακτής της Νέας Ιερσέης και του ανατολικού Λονγκ Αϊλαντ.

Περίπου 3.400 πτήσεις προς ή από τις ΗΠΑ έχουν ήδη ματαιωθεί για σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

Χθες, Παρασκευή, είχαν ματαιωθεί περισσότερες από 1.450 πτήσεις.

Η National Weather Service (NWS), η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, προειδοποίησε για «συνθήκες που θα καταστήσουν σχεδόν αδύνατες τις μετακινήσεις» σε ένα μέρος των ακτών του Μέσου Ατλαντικού και της Νέας Αγγλίας, με χιονοπτώσεις που αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν κατά τόπους τα 30 εκατοστά.

Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ, του Μέριλαντ και της Μασαχουσέτης κήρυξαν τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω χιονιού κήρυξε και τη Βοστώνη η δήμαρχός της, η Μισέλ Γου.

«Γυρίστε σπίτι σας απόψε, μείνετε σπίτι σας κατά το σαββατοκύριακο, αποφύγετε κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση», ανέφερε η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η καταιγίδα, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί γρήγορα μέσα στις επόμενες 24 ώρες, θα προκαλέσει εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την NWS. Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει επίσης εκδώσει προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε παραλιακές περιοχές και η εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak έχει ματαιώσει δρομολόγια επιβατικών αμαξοστοιχιών σε μεγάλο μέρος των περιοχών που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία.

Πρόβλήματα για τις αεροπορικές

Η American Airlines εκτιμά πως το κύμα της κακοκαιρίας θα έχει «σημαντικό» αντίκτυπο στις πτήσεις της στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και ιδιαίτερα στο διεθνές αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστόνης. Ο αερομεταφορέας με έδρα το Τέξας έχει μέχρι στιγμής ακυρώσει 50 πτήσεις προκειμένου να αποφύγει προβλήματα της τελευταίας στιγμής στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες που επηρεάζονται να κάνουν εκ νέου κρατήσεις χωρίς επιπρόσθετη χρέωση.

Η Jet Blue, η οποία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε την ακύρωση περίπου 500 πτήσεων μέχρι την Κυριακή. Η United Airlines ακύρωσε το 10% των προγραμματισμένων πτήσεών της το Σάββατο. Από την πλευρά της η Delta Airlines ανέφερε πως περιμένει ότι η κακοκαιρία θα έχει επιπτώσεις στις πτήσεις της μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες έρχονται να προστεθούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αεροπορική βιομηχανία, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από τις αναταράξεις που προκάλεσε η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού. Η αύξηση των μολύνσεων μεταξύ των εργαζομένων έχει αφήσει τους αερομεταφορείς υποστελεχωμένους, υποχρεώνοντάς τους να ακυρώσουν πτήσεις.

Η Southwest Airlines αναφέρει ότι περίπου 5.000 υπάλληλοι (ή 10% του εργατικού δυναμικού της) μολύνθηκαν από τον ιό μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου. Η εταιρεία έχει ακυρώσει περισσότερες από 5.600 πτήσεις αυτόν τον μήνα, κάτι που υπολογίζεται σε απώλεια εσόδων ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου