Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Το «κλειδί» της επικής ανατροπής του Τσιτσιπά

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Το turning point που άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης και οδήγησε τον Στέφανο Τστισιπά στην επική ανατροπή επί του Τέιλορ Φριτζ.

Το «κλειδί» της επικής ανατροπής του Τσιτσιπά (vid) | tovima.gr

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 1-0 και 2-1 σετ; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με αντεπίθεση διαρκείας έφερε τούμπα το παιχνίδι με τον Τέιλορ Φριτζ και με μια επική ανατροπή πήρε την πρόκριση στους «8» του Αυστραλιανού Οπεν.

Ο Ελληνας τενίστας, έχοντας ως οδηγό του το περσινό… θαύμα απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ, δεν παράτησε το παιχνίδι όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Πάλεψε, τα έδωσε όλα και στο τέλος σήκωσε τα χέρια στον ουρανό, πανηγυρίζοντας μια τεράστια νίκη.

Ενα παιχνίδι με πολύ ωραίους πόντους, μεγάλα ράλι και πολύ δυνατά χτυπήματα, με τον Στέφανο να αποδεικνύεται ψυχραιμότερος στα κρίσιμα σημεία και να φτάσει σε μια σπουδαία πρόκριση, παρότι είδε τον αντίπαλό του να προηγείται δύο φορές και να απέχει ένα σετ από τη νίκη.

Στο πρώτο γκέιμ του τέταρτου σετ μάλιστα ο Τέιλορ Φριτζ έφτασε μια… ανάσα από το μπρέικ, που θα γύριζε ολοκληρωτικά την πλάστιγγα προς το μέρος του, αφού είχε προβάδισμα στα σετ (2-1), αλλά και το μπρέικ που θα του έδινε μεγάλο αβαντάζ για να κατακτήσει και τέταρτο. Ο Αμερικανός με την ψυχολογία στα ύψη και βλέποντας τον Στέφανο να μην μπορεί να πάρει εύκολους πόντους στο σερβίς του, πίεσε πολύ τον Ελληνα τενίστα και βρέθηκε να προηγείται με 0-30. Ο Τέιλορ ήθελε έναν πόντο για να βρεθεί σε μπρέικ πόιντ και δύο πόντους για να «σπάσει» το σερβίς του Στέφανου και να αγκαλιάσει τη νίκη. Εκείνο το σημείο ήταν το turning point της αναμέτρησης.

Ο Ελληνας τενίστας κατάφερε μετά από ένα ράλι 5 χτυπημάτων να πάρει το αβίαστο λάθος από τον Τέιλορ Φριτζ, να μειώσει σε 15-30 και να γλιτώσει το τριπλό μπρέικ πόιντ, το οποίο δύσκολα δεν θα εκμεταλλευόταν ο Αμερικανός. Δευτερόλεπτα αργότερα, μετά από ένα ωραίο ράλι 11 χτυπημάτων, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 30-30 και πάλι μετά από αβίαστο λάθος του αντιπάλου του. Στη συνέχεια ο Στέφανος πήρε δύο σερί πόντους και από 0-30 κατάφερε να κλείσει το γκέιμ και να βρεθεί στο 1-0. Ο τρίτος πόντους του γκέιμ, που έφερε το 15-30 και όχι το 0-40, ήταν ουσιαστικά το κλειδί της ανατροπής, με τον Στέφανο να δείχνει χαρακτήρα, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου