Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ολονύχτια επιχείρηση του στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό των οδηγών από τους δρόμους (pics/vid)


Η επιχείρηση ήταν ολονύχτια και συνεχίζεται, με άνδρες του στρατού να έχουν φτάσει σε όλα τα σημεία και να μοιράζουν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες στους εγκλωβισμένους και ταλαιπωρημένους οδηγούς.

Η επιχείρηση ήταν ολονύχτια και συνεχίζεται, με άνδρες του στρατού να έχουν φτάσει σε όλα τα σημεία και να μοιράζουν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες στους εγκλωβισμένους και ταλαιπωρημένους οδηγούς.

Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται από τα οχήματά τους οδηγούνται σε έξι σημεία (Πεντέλη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία), στα οποία τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, τους καθοδηγούν σε λεωφορεία που αναμένουν για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία. Στα σημεία επίσης παρέχεται ιατρική περίθαλψη σε όποιον χρειάζεται ενώ επί τόπου υπάρχουν ασθενοφόρα. Επιπλέον σε όσους απεγκλωβίζονταν και δεν είχαν μπορέσει να φύγουν από την Αθήνα τους εξασφαλίστηκε φιλοξενία από την Πολιτική Προστασία σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται από την Λεωφόρο Μεσογείων, την Αττική Οδό (έξοδοι 13 και 14) και σε αρκετές άλλες περιοχές της Αττικής με τους απεγκλωβισμένους να οδηγούνται σε ασφαλή σημεία. Επιπλέον δεν έχουν σταματήσει οι μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, ανθρώπων που χρειάζονται να μεταβούν σε νοσοκομεία, ακόμα και προσωπικού που δυσκολεύεται να μεταβεί στις μονάδες υγείας.

Το προσωπικό του πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αττικής έχει τεθεί από χθες σε γενική επιφυλακή και βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο.

Στην Αττική Οδό απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος δεν είναι επιχειρησιακό. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ν..E.O. Aθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ΕΛΑΣ απηύθυνε σύσταση στους πολίτες στην Αττική να κυκλοφορούν σήμερα αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

«Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις» και εφόσον η μετακίνησή τους με αυτοκίνητα είναι απολύτως αναγκαία, να γίνεται «μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες», τονίζεται.

Ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε επίσης χθες έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα βρίσκονταν όλη τη νύχτα σε πλήρη ανάπτυξη, θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν όπου απαιτηθεί.

«Πάση θυσία να αποφύγουμε οποιαδήποτε απώλεια ανθρώπινης ζωής», επισήμανε.

Για το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό και την ταλαιπωρία των πολιτών τόνισε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης, ενώ επισήμανε ότι η Πολιτεία οφείλει μια συγγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν. «Θέλω να επαναλάβω τη συγγνώμη της Πολιτείας για όσες ανεπάρκειες εμφανίστηκαν ειδικά με την ευθύνη μιας συγκεκριμένης εταιρείας», σημείωσε.

Σε γενική αργία 7 περιοχές της χώρας

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών κηρύχθηκαν για σήμερα η Περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια, η Βοιωτία, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, οι Σποράδες και τα Δωδεκάνησα.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζική μεταφοράς και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Στις περιοχές αυτές δεν λειτουργεί καμία βαθμίδα εκπαίδευσης, ούτε τηλεκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης και επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης κακοκαιρίας.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στο τμήμα Πειραιάς – Ν. Ιωνία και αντίστροφα διεξάγονται τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας. Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Οι συρμοί του Τραμ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους και στις 2 γραμμές στις 8 το πρωί.

Επίσης, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ αδύνατη είναι η εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλει.Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες

Σε τι αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 50 & 52  (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) καθώς και 884-885 (Αθήνα – Καλαμπάκα / Καλαμπάκα – Αθήνα). Ο Προαστιακός θα λειτουργήσει μετά τις 12 το μεσημέρι (Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο, Κιάτο – Αεροδρόμιο, Αθήνα – Χαλκίδα).Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο – Ολυμπία, Διακοπτό – Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα – Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα – Λάρισα – Βόλος, Έδεσσα – Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου