Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Australian Open: Η Μαρία Σάκκαρη έχασε 2-0 από την Τζέσικα Πεντούλα και αποκλείστηκε

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Απογοητευμένη παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου.

ROBERT PRANGE VIA GETTY IMAGES

Μακριά από τον καλό εαυτό της, η Μαρία Σάκκαρη έχασε με 2-0  (7-6, 6-3) σετ από την Τσέσικα Πεντούλα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Australian Open.

Ο αγώνας είχε διάρκεια 95’ λεπτά και από την αρχή φάνηκε ότι η Μαρία είχε θέματα. Ειδικά με το σερβίς της τα πράγματα δεν πήγαν καλά, έκανε αρκετά λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και δεν κατάφερε να είναι τόσο ανταγωνιστική όσο θα έπρεπε. Έτσι τελικά έχασε από μία αντίπαλο που ήταν σταθερή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο ξεκίνημα του αγώνα η Σάκκαρη έχασε τους 8 πρώτους πόντους και έμεινε πίσω με 2-0. Παρ’ ότι δυσκολευόταν στο πρώτο σερβίτς της, κατάφερε να φέρει τον αγώνα στο 3-3, όμως η Πεγκούλα έκανε μπρέϊκ και προηγήθηκε 4-3 και στη συνέχεια 5-3. Η Σάκκαρη έκανε μπρέϊκ, πήγε το μας στο 5-4 και ισοφάρισε σε 5-5. Το ματς πήγε τελικά στο τάϊ μπρέϊκ και εκεί η Αμερικανίδα κατάφερε να το πάρει κάνοντας το 7-6.

Στο δεύτερο σετ η τενίστρια από το Μπάφαλο μπήκε δυνατά και στο δεύτερο γκέϊμ, είχε την ευκαιρία για μπρέϊκ πόϊντ,αλλά η Μαρία κατάφερε να το σβήσει, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε τις δικές της ευκαιρίες για μπρέϊκ.

Στο τέταρτο γκέϊμ προηγήθηκε 40-0, αλλά τα συνεχόμενα λάθη της έδωσαν την ευκαιρία στην Πεγκούλα να κάνει την ανατροπή και να κάνει μπρέϊκ, για να πλησιάσει στη νίκη κάνοντας στο σκορ 3-1. Το σκορ πήγε στη συνέχεια στο 5-3, η Σάκκαρη πίεσε, αλλά η Πεγκούλα έμεινε ψύχραιμη και πήρε τη νίκη με 6-3 και την πρόκριση στο δεύτερο ματς πόϊντ που είχε.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν απογοητευμένη στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Για τον αγώνα τόνισε: «Ήταν απογοητευτική η εμφάνιση σήμερα. Οι συνθήκες ήταν γρήγορες, η Τζες έπαιζε πολύ γρήγορα. Δεν είχα απαντήσεις. Προσπάθησα για το καλύτερο, αλλά το παιχνίδι μου δεν ήταν ούτε κοντά στο 60%-70%. Ήταν απογοητευτικό και ακόμα είναι».

«Ήξερα ότι η Τζες είναι πολύ καλή παίκτρια. Πριν το ματς εννοείται ότι δεν ήμουν σίγουρη ότι θα νικήσω. Ξέρω ότι δε θα κερδίζω κάθε τουρνουά που παίζω από εδώ και πέρα, μόνο και μόνο επειδή είμαι στο Top 10. Προσπαθώ να μην απογοητεύομαι πολύ. Οι πρώτες 24 ώρες θα είναι δύσκολες και μετά θα συγκεντρωθώ στο επόμενο τουρνουά που είναι η Αγία Πετρούπολη. Πιστεύω ότι θα έχω τις ευκαιρίες μου τη φετινή σεζόν. Θα συνεχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου».

Σε ότι αφορά τις συνθήκες, είπε: «Είχε πολλή ζέστη. Υπήρχαν στιγμές στο ματς που ένιωθα τη θερμοκρασία. Εξεπλάγην, διότι ξέρω πόσο καλά παίζω στη ζέστη, την έχω συνηθίσει. Νομίζω ότι ήταν το άγχος που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα».
Όταν ρωτήθηκε πως θα διαχειριστεί την ήττα, απάντησε: «Μου παίρνει 24 ώρες για να το ξεπεράσω. Θέλω τον χρόνο μου, να μιλήσω με την ομάδα μου, είμαι άνθρωπος που θέλει να εκφράζει τα συναισθήματά του. Πρέπει να το κάνω για να νιώσω καλύτερα. Είμαι απογοητευμένη τώρα, αλλά θα έρθουν τα καλύτερα. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα πέρυσι και ξέρω ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα».

Μιλώντας για την ταχύτητα του court, είπε: «Μπορούσες να δεις ξεκάθαρα ότι η Τζες αισθανόταν πιο άνετα από εμένα. Πιστεύω ότι της αρέσουν τα γρήγορα courts. Εμένα μου αρέσει να έχω περισσότερο χρόνο, αν και τα πήγα καλά στο US Open, όπου το court ήταν πολύ γρήγορο. Είναι άλλο τουρνουά όταν παίζεις μέρα και άλλο όταν παίζεις νύχτα. Ήταν πολύ γρήγορο, ήταν μεγάλη έκπληξη. Ήξερα ότι το Margaret ήταν αργό, αλλά σήμερα στο ζέσταμα ένιωθα την ταχύτητα και όταν έγινε πιο ζεστός ο καιρός, διπλασιάστηκε η ταχύτητα. Δεν έπαιξα καλά, δεν είχα και τύχη. Θα προσπαθήσω να μην είμαι πολύ απογοητευμένη από τον εαυτό μου και να συνεχίσω να δουλεύω».

Huffpostgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου