Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Με επιτυχία η κοπή της Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων στη Βοστώνη.

 Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Το φλουρί έπεσε στην διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου.  Συμμετείχαν περί τα 60 άτομα από διάφορους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και άλλα Σωματεία.

Υπεύθυνοι της βραδιάς ήταν οι δύο αντιπρόεδροι κ.κ. Κώστας Τραβαγιάκης και Γεώργιος Παναγιωτόπουλος.


Από αριστερά: Οι κ.κ. Γεώργιος Καντώνης, Κώστας Σιδερίδης, Στράτος Ευθυμίου, Βασίλειος Καυκάς κόβουν τις βασιλόπιτες.  Στη μέση ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης.

Η εκδήλωση άρχισε με ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Παν-Ηπειρωτικής Ομοσπονδίας και της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Φλώριδας, Μιχάλη Σέρβου και του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.  Ακολούθησε προσευχή και ελλείψει ιερέως (!) την έκαναν οι κ.κ. Δημήτριος Τσούμπανος και Γεώργιος Παπαδόπουλος.   Ο πατής Αθανάσιος Νένες από τον ιερό ναό των Ταξιαρχών του Watertown εάν και είχε ορισθεί από τον μητροπολίτη κ. Μεθόδιο δεν παρευρέθηκε.  (Όπως μάθαμε, είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό)!

Διαβάστηκε η επιστολή του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου και ακολούθησε δεξίωση με νόστιμα μεζεδάκια και όρεξη για συζήτηση από τους συμμετέχοντες. 

Το πρόγραμμα άρχισε ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Τραβαγιάκης ο οποίος κάλεσε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ. Στράτο Ευθυμίου να κάνει χαιρετισμό ο οποίος ανάφερε ότι σε λίγο καιρό η θητεία του στη Βοστώνη τελειώνει.

Ακολούθησε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής κ. Γεώργιος Καντώνης.  Ακολούθησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς που καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας για το 2022.

Αναφέρθηκε ότι η παρέλαση της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαΐου (μία Κυριακή μετά το Πάσχα) και θα γίνει εάν και εφ’ όσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν.  Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται με ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες για αναβάθμιση.

 Στην συνέχεια κάλεσε τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Α-Ω κ. Κώστα Σιδερίδη για χαιρετισμό, πράγμα που έγινε και ο οποίος είπε "θέλουμε μαζί με την Ομοσπονδία να πάμε μπροστά για το καλό του Ελληνισμού".

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Καυκάς αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τον Ελληνισμό η Ελληνική Γλώσσα και προέτρεψε τους πάντες να σηκώσουν τα μανίκια και με οποιοδήποτε τρόπο να βοηθήσουν.  "Η ελληνική Γλώσσα είναι η γλώσσα που γράφτηκε το Ευαγγέλιο, η Γλώσσα των Επιστημών.  Αυτή η Γλώσσα είναι η Ελληνική, η δική μας Γλώσσα και πρέπει με κάθε θυσία να την υποστηρίζουμε συνέχεια" είπε ο κ. Βασίλειος Καυκάς.

Στη συνέχεια καλωσόρισε τους αξιωματούχους του Μικρασιατικού Συλλόγου «Φάρος» και είπε «θα συνεργαστούμε για να τιμήσουμε τους αδελφούς μας που ξεριζώθηκαν αλλά και να ανοίξουμε νέες σελίδες για την Ομογένεια, τον Ελληνισμό».

Οι Δρ. Μαρυ Δελιχάτσιος και Ελευθερία Παπασλή πλαισιωμένες από τους αξιωματούχους από αριστερά, Κώστας Σιδερίδης, Γεώργιος Καντώνης, Στράτος Ευθυμίου, Βασίλειος Καυκάς και Κώστας Τραβαγιάκης ψάλλουν τα κάλαντα 

Αμέσως μετά είπαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας.  Στην πραγματικότητα ήταν 4 βασιλόπιτες τις οποίες έκοψαν οι:  Βασίλειος Καυκάς, Στράτος Ευθυμίου, Κώστας Σιδερίδης, Γεώργιος Καντώνης.

Μεταξύ των άλλων συμμετείχαν και οι: Δημήτριος Τσούμπανος, Δημήτριος Παπασλής, Θέμης Καρατζάς, Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας της Βοστώνης.

Μία αναμνηστική φωτογραφία με την Έκθεση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.  Από αριστερά: Τραβαγιάκης, Καυκάς, Ευθυμίου, Σιδερίδης, Καντώνης, Νίκος Υψηλάντης (πρώην Πρόεδρος του Α-Ω).

Ο αντιπρόεδρος της Παμακεδονικής κ. Ιωάννης Κατσαρός.  Οι Πρόεδροι των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Τερζάκης, Κρητών, Ιωάννης Πατουχέας, Λακώνων, Γεώργιος Γαρταγάνης, Αρκάδων, Δημήτριος Τσούμπανος Ηπειρωτών ΠΙΝΔΟΣ, Δημήτριος Ματθαίος Ευβοιέων, Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Παμακεδονικής και Πρόεδρος του Φίλιππος ο Μακεδών και Κλεοπάτρα, Γεώργιος Μοραγιέμος, Αθηναίων Πειραιωτών, Ιλία Τζιάς, Ηπειρωτών Worcester, Βασίλης Καυκάς Ηλείων, Δ. Παπασλής Ναουσαίων, Δρ. Μαίρη Δελιχάτσιος, Ελλήνων Επιστημόνων, Τάκης Λαμπρόπουλος Αρκάδων "ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ".  Η υπέθυνη του Μαλιωτείου πρ. Χρυσούλα Κουρκουντί, Αντιπρόσωποι από τους Συλλόγους: Φάρος, Μικρασιατών, Ηπειρωτών του Worcester, Θεσσαλών, το Τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Θέμης Βούλγαρης, ο συνταγματάρχης του Ελληνικού στρατού κ. Ιωάννης Χάρλας, ο καθηγητής πανεπιστημίου κ. Βασίλειος Ζαννής ο πυρηνικός φυσικός κ. Δελιχάτσιος, o Δρ. Καραγιώργος, ο Γιάννης Πολυμέρης, η Χαρούλα Τραβαγιακη, ο Δημήτρης Σκάλκος, η Τζένη Οικονόμου, η Μαίρη Σακελαρίδη και άλλοι.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας όπου ο Ταμίας κ. Λαμπρόπουλος έκανε οικονομική αναφορά, ο κ. Καυκάς έκανε αναφορά Προέδρου και ακολουθήθηκε η Ημερήσια διάταξη όπως είχε οριστεί και με τάξη.

Πάρθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις για τις εκδηλώσεις και το μέλλον της οργάνωσης.  Η συνεδρίαση τελείωσε στις 10:00μμ.  Φωγραφίες: Δημ. Μπίτσικας

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου