Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Απεβίωσε ο «αεικίνητος» Μιχάλης Σέρβος, Πρώην Πρόεδρος της Παν-Ηπειρωτικής

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022


Απεβίωσε την Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου από κορωναϊό ο "Δωδωναίος" και αεικίνητος Έλληνας Μιχάλης Σέρβος από το Belleair Beach, Florida.  Ήταν 73 ετών και ήταν ιδιοκτήτης της FREIGHTZ SHIPPING COMPANY.

Με το Μιχάλη Σέρβο γνωριστήκαμε από τα ομογενειακά.  Είχαμε συναντηθεί την πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη σε ένα Συνέδριο του Απόδημου Ελληνισμού, μετά συναντηθήκαμε στα συνέδρια της Πανηπειρωτικής στο Clearwater, Florida και στο Worcester Massachusetts.  Επίσης στη Florida με το Εθνικό Συμβούλιο.  

Τελευταία φορά ήταν το περασμένο καλοκαίρι στο Αιγάλεω Αττικής όπου με πρωτοβουλία του Μιχάλη Σέρβου έγινε το άγαλμα του αρχαίου πολιτικού και νομοθέτη Κλεισθένη και ο Μιχάλης ήταν εκεί στα αποκαλυπτήρια.

Παρ’ ότι ήταν Ηπειρώτης στις τοποθετήσεις του ήταν «λακωνικός».  Θυμάμαι, το περασμένο καλοκαίρι στο Αιγάλω. που είπε, «Βρισκόμαστε στην πόλη που αρχίζει και τελειώνει με τα πρώτο και τελευταίο γράμμα της Αλφαβήτου.  Ο Κλεισθένης δείχνει με το χέρι του την Ακρόπολη…»

Όταν τελείωσε η εκδήλωση συζητούσαμε με τον πρώην υφυπουργό εξωτερικών, κ. Γρηγόρη Νιώτη, όταν μπήκε στην παρέα και ο Μιχάλης Σέρβος.  Φυσικά του είπαμε συγχαρητήρια για την ιδέα που με την βοήθεια της ΑΧΕΠΑ έγινε πραγματικότητα.  Με κοίταξε στα μάτια και είπε, «Βασίλη ήταν ένα όνειρο πολλών ετών, εσύ   συνέχισε για την Ελλάδα και το Ελληνισμό».

Στο facebook έγραφε τα λόγια του Αριστοτέλη: 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ: ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

Στις 26 Δεκεμβρίου ο Μιχάλης Σέρβος έγραψε γιά έναν άλλο Ηπειρώτη: 

ΝΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ, ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΝΘΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ, ΕΝΟΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ. ΑΞΙΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΤΗΣ ΕΥΑΝΔΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ. (ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΡΟΛΕ)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΡΒΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Αιωνία σου η μνήμη, Έλληνα, Δωδωναίο, Μιχάλη Σέρβο

Τα της κηδείας και ταφής προσεχώς  


Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου