Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Πέθανε ο Νίκος Αντύπας: σπουδαίος συνθέτης και μουσικός

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου, 2022

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω Instagram η Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Νίκος Αντύπας: Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης και μουσικός | tovima.gr

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του σπουδαίου συνθέτη και μουσικού, Νίκου Αντύπα.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω Instagram η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Δείτε την ανάρτησή της

«Νίκο μου μεγαλώσαμε ξαφνικά…

Ο, τι αφήσαμε στη μέση θα το ολοκληρώσω στο υπόσχομαι….

Μαρία μου και Εμανουέλλα μου έφυγε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

«Ελεύθερος ξανά , παντού και πουθενά ο, τι αγαπώ θα σωθεί κι εγώ στο κόσμο θα βγω απ την αρχή …» έγραψε, μεταξύ άλλων, η ερμηνεύτρια, αποχαιρετώντας τον.

Ποιος ήταν ο Νίκος Αντύπας

Ο Νίκος Αντύπας μπήκε στην ελληνική δισκογραφία αρχικά ως ντράμερ με τους Ιωνάθαν, αργότερα με το σχήμα των Sunset και ύστερα των διάσημων Socrates.

Το 1985 έκανε αίσθηση με την κυκλοφορία «Ζεστά ποτά» των αδερφών Κατσιμίχα, σε ενορχήστρωση δική του.

Το 1991 ανέλαβε την ενορχήστρωση του δίσκου «Μένω εκτός» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. «Ο Νίκος δεν ενορχήστρωσε απλώς. Ανα-σύνθεσε. Αυτός είναι ο σωστός όρος για την παρουσία του σ’ αυτον τον δίσκο» έγραφε η ερμηνεύτρια στο ένθετο του δίσκου.

Η δουλειά, όμως, που σημάδεψε την καριέρα του ήταν ο δίσκος «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και με ερμηνεύτρια την Πρωτοψάλτη. Το άλμπουμ γνώρισε τεράστια επιτυχία ενώ το 1998 παρουσιάζεται και με τη μορφή μουσικής παράστασης σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Είχε προηγηθεί, το 1992, το επίσης επιτυχημένο Δι’ ευχών, και πάλι με στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, αυτή τη φορά με ερμηνεύτρια τη Χαρούλα Αλεξίου.

Ακολούθησε, το 1994, το «Έϊ!» με την Χαρούλα Αλεξίου, σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Άρη Δαβαράκη και της ίδιας της Αλεξίου.

Στην καριέρα του συνεργάστηκε, είτε ως συνθέτης είτε ως ενορχηστρωτής, με τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, μεταξύ άλλων τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο Νταλάρα, Νάνα Μούσχουρη, Μαρινέλλα, Δημήτρη Μπάση, Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου