Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Διορισμοί Πρωτοσυγκέλων στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

   Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος διόρισε τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο νέο πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον δε πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Βίλη Πρωτοσύγκελο της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος ήταν μέχρι τώρα ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, η ιερατεία του οποίου σημαδεύτηκε από τη συρρίκνωση τόσο της κοινότητας, όσο και του Ελληνικού Σχολείου, ενώ πρωτοστάτησε με τη συνεργία κάποιων μελών του συμβουλίου στην απόρριψη της οικονομικής χορηγίας των είκοσι πέντε εκατομμυρίων δολαρίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το σχολείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος προορίζει και αυτόν για Επίσκοπο, όπως τεχνηέντως εξήγγειλε σε επίσκεψή του στον Καθεδρικό του Αγίου Δημητρίου. Ο νέος πρωτοσύγκελος θα έχει ως βοηθό του στην Αρχιεπισκοπή τον αδελφό του ιερέα Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλο, ο οποίος ήδη υπηρετεί στο γραφείο της πρωτοσυγκελίας.

Ο μέχρι τώρα πρωτοσύγκελος πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Βυθούλκας διορίσθηκε στην προϊσταμενία του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν.

Σημειώνεται ότι πρώτη φορά διορίζεται πρωτοσύγκελος της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης, ενώ ο π. Βίλης θα εξακολουθήσει στην προϊσταμενία της κοινότητας του Ράι.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου