Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Μια τιμητική ιθαγένεια για τον νέο υπουργό για άλλους όμως... Έχουμε αρκετά να πούμε

 Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2021


Δεν ξέρω εάν ο κ. Στυλιανίδης πλήρωσε το παράβολο για την Ελληνική Ιθαγένεια, αλλά, η Κατερίνα που πλήρωσε το παράβολο τον περασμένο Οκτώβριο περιμένει!  Βέβαια... η Κατερίνα είναι κόρη Έλληνα μετανάστη, για αυτή θα ενδιαφερθούν...

Από το ΒΗΜΑτοδότης

Στον κ. Στυλιανίδη δίνεται η ελληνική ιθαγένεια ως ομογενής για την προσφορά του. Άλλωστε στο διαβατήριό του (όπως όλα τα διαβατήρια των Κυπρίων) γράφει, «ιθαγένεια κυπριακή, εθνικότητα ελληνική».

Πολλοί ήταν αυτοί που νόμιζαν ότι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρίστος Στυλιανίδης είχε διπλή ιθαγένεια: κυπριακή και ελληνική. Αλλά δεν ήταν έτσι είχε μόνον την κυπριακή και ως υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης επιβαλλόταν να αποκτήσει και την ελληνική ιθαγένεια. Έπρεπε όμως να την αποκτήσει σε χρόνο ρεκόρ και οπωσδήποτε πριν από την Παρασκευή που θα ορκιζόταν ως υπουργός με θρησκευτικό όρκο στο Προεδρικό.

Ήδη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας Νάσου Μπαλέρμπα, στην οδό Σταδίου, οι πάντες βρίσκονταν σε συναγερμό, ώστε να ετοιμάσουν εγκαίρως όλα τα απαιτούμενα για την χορήγηση ιθαγένειας την οποία θα την υπογράψει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και θα την απονείμει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ιθαγένεια που θα δοθεί στον κ. Στυλιανίδη θα είναι τιμητική, η ίδια με αυτήν που δόθηκε στον Τομ Χανκς και στην γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον. Άλλες τ τιμητικές ελληνικές ιθαγένειες που δόθηκαν προσφάτως είναι σε τρεις Αλβανούς ψαράδες που έσωσαν κόσμο στο Μάτι, στον κορυφαίο φιλέλληνα ανθρωπολόγο Μάικλ Χέρτσφελντ, στον Χάουαρντ Λόρμπερ, που είναι Πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ με ελληνικές ρίζες από τη Θεσσαλονίκη, στη συγγραφέα του best seller «Νησί» Βικτόρια Χίσλοπ και σε μια ομάδα ιερωμένων που διαδίδουν την ελληνική γλώσσα, την θρησκεία και τον πολιτισμό ανά την υφήλιο. Θα πείτε και στους αδελφούς Αντετοκούνμπο δεν δόθηκε τιμητική υπηκοότητα, αφού τίμησαν και τιμούν την χώρα μας; Τους χορηγήθηκε ελληνική ιθαγένεια ως πρόσφυγες ανιθυγανείς γεννημένοι στην Ελλάδα.

Στον κ. Στυλιανίδη δίνεται η ελληνική ιθαγένεια ως ομογενής για την προσφορά του. Άλλωστε στο διαβατήριό του (όπως όλα τα διαβατήρια των Κυπρίων) γράφει, «ιθαγένεια κυπριακή, εθνικότητα ελληνική». Ουδείς ξεχνά την προσφορά του σε θέματα ανθρωπιστικών κρίσεων (φονική πυρκαγιά στο Μάτι, πλημμύρες, προσφυγικό). Να ξέρετε επίσης ότι δόθηκε προσφάτως η ελληνική ιθαγένεια και σε ένα άλλον Κύπριο, τον Νίκο Κουτσού, του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών με την αιτιολογία ότι είναι Κύπριος ομογενής διαμένων εν Ελλάδι.

Υφυπουργός, πιλότος και ζωγράφος

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Τουρνάς, γεννημένος στα Χανιά, πρώην Α/ΓΕΑ, είναι ένας εξαίρετος ιπτάμενος αξιωματικός με πάνω πάνω από 4.000 πτήσεις στο ενεργητικό του με απίστευτη εμπειρία στα πτητικά μέσα.. Πιλόταρε, σε αντίθεση με τους προηγούμενους αρχηγούς Αεροπορίας που πετούσαν είτε F-16 ή με F-4, με τα Μιραζ-2000 και με ένα αυτό πέταξε, ως αρχηγός Μοίρας για 50 ολόκληρα λεπτά με την Λιάνα Κανέλη, όταν η σημερινή βουλευτής του ΚΚΕ εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Είναι ερασιτέχνης ζωγράφος. Στα 40 σχεδόν χρόνια που υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία, από νεαρός Ίκαρος έως ότου γίνει αρχηγός ΓΕΑ, η ζωγραφική θα ήταν άλλωστε το χόμπι του Οι πίνακες που ζωγραφίζει στον ελεύθερο χρόνο του, λένε ότι, θα αποτυπώσουν όλη την ένταση αλλά και τη μοναξιά των αιθέρων που συνοδεύει τη ζωή ενός πιλότου. Ιδού μια συγκυρία: Η 332 Μοίρα «Γεράκι», στην οποία επί σειρά ετών ήταν διοικητής και ήταν στην πρώτη γραμμή στην αναχαίτιση του εναέριου εισβολέα, θα είναι και η πρώτη που θα υποδεχτεί τον Δεκέμβριο ή στις αρχές Ιανουαρίου τα νέα Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Από την Τανάγρα τα επόμενα χρόνια ο κ. Τουρνάς θα υπηρετήσει σε μια σειρά από επιχειρησιακές νευραλγικές θέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και σημαντικές θέσεις σε νατοϊκό επίπεδο Τώρα με την υφυπουργοποίησή του, έχει στόχο, την «ενδυνάμωση», όπως την χαρακτήρισε, του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Αποχαιρετούν τον Μίκη σιγοτραγουδώντας

Χίλια ίσως και περισσότερα άτομα με μια φωνή τραγουδούσαν «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ». Ήταν όλοι αυτοί που περίμεναν υπομονετικά για το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, με το κλίμα να είναι συναισθηματικά φορτισμένο για την απώλεια του μεγάλου μουσουργού. Υποδέχθηκαν τη σορό του μεγάλου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη όχι μόνον με τραγούδια αλλά και με χειροκροτήματα έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών. Η σορός του έφθασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου με καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών, λόγω και νέας εμπλοκής, που αφορούσε αυτή τη φορά τα γραφεία τελετών. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στη μουσική και όχι μόνο. Έτσι, γυναίκες και άνδρες διαφορετικών ηλικιών κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι περίμεναν ώρες έως ότου να τους επιτραπεί να περάσουν στο χώρο όπου βρισκόταν η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί και σήμερα (Τρίτη) από τις 10:00 έως τις 19:00, ενώ την Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι. Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί δια θαλάσσης στα Χανιά και στο χωριό του πατέρα του, τον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, πλάι στους γονείς και τον αδερφό του, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Ο Αυστριακός πυροσβέστης Georg Crepaz

Ο Georg Crepaz, πυροσβέστης από την Αυστρία ο οποίος επιχείρησε στο χωριό Λάλας της Ηλείας έστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μία επιστολή. Ανάμεσα στα άλλα λέει καθαρά ότι χάρη στους μονίμους κατοίκους της περιοχές μπόρεσε να αποσοβηθεί ένα μεγαλύτερο πλήγμα σε ανθρώπους και κτίρια. Στους μονίμους κατοίκους; Και όχι στα πυροσβεστικά μέσα; Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που έρχεται τσουνάμι αλλαγών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Συγκεκριμένα ο Αυστριακός πυροσβέστης αναφέρει στην επιστολή του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα ότι μπόρεσα να βοηθήσω επιτόπου στη χώρα σας, στo χωριό Λάλας της Ηλείας. Είναι τρομακτικό πώς μαίνονταν αυτές οι πυρκαγιές και πόσο μεγάλη ζημιά προκάλεσαν στη χλωρίδα, την πανίδα και τα κτίσματα. Δεν μπορεί πραγματικά να περιγραφεί, τι έκαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μαζί και, κυρίως, τι κατόρθωσαν να επιτύχουν. Μόνο χάρη στη μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών σας δυνάμεων, αλλά κυρίως χάρη στους μόνιμους κατοίκους, μπόρεσε να αποσοβηθεί ένα ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα σε ανθρώπους και κτίρια».

Η τρίτη δόση από τις 14 Σεπτεμβρίου

Στις 14 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου σε 285.000 ανοσοκατασταλμένους, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου στην Ελλάδα, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως στόχος είναι να δοθεί σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στον πρωτογενή εμβολιασμό, καθώς και σε άτομα που λόγω της χρονικής απόστασης από τις πρώτες δόσεις χρειάζεται ανανέωση του επιπέδου των αντισωμάτων τους.

Εμβόλιο σε Ιερό Ναό

Ο Μιχάλης Βαρδάκης 75 ετών, ήταν ο πρώτος που, σήμερα λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, εμβολιάστηκε κατά της Covid 19, στον ιερό ναό της Παναγίας στις Αρχάνες Ηρακλείου. Στόχος τής προσπάθειας είναι να ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ των πιστών, που έως και πριν λίγες ημέρας διατηρούσαν επιφυλάξεις για το εμβόλιο και παρέμεναν ανεμβολίαστοι.

ΚΙΝΑΛ φουλ οι μηχανές για το Συνέδριο

Απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες για να δούμε εάν θα υπάρξει ή όχι νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ. Καθότι πρώτον: Η Φώφη Γεννηματά διεκδικεί την επανεκλογή της και εγγυάται τη συνέχιση λειτουργίας του ΚΙΝΑΛ ως ενιαίου φορέα. Προτάσσει το αντιδεξιό πρόσημο του ΚΙΝΑΛ. Δεύτερον: ο Ανδρέας Λοβέρδος επιχειρεί να αλλάξει τις ισορροπίες μέσα στο κόμμα. Τρίτον: ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί να διευρύνει την εσωκομματική επιρροή, ενώ (τέταρτον) ο Χάρης Καστανίδης (μέλος του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου) απευθύνεται κυρίως στην αριστερή πτέρυγα του ΚΙΝΑΛ. Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά τις εκλογές;. Αυτός ή αυτή που θα κερδίσει την ηγεσία θα πρέπει να αποφασίσει για την μετεκλογική πορεία του ΚΙΝΑΛ και πιθανώς τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Ο Πολάκης (επιτέλους) εμβολιάστηκε

Το αποκάλυψε ο Αλέξης Τσιπρας σε συνέντευξή του στο Open: Ο Παύλος Πολάκης εμβολιάστηκε, είναι πλέον εμβολιασμένος. Όπως είπε μάλιστα του έστειλε και sms με εικόνα από τον εμβολιασμό του, κάτι δηλαδή ως απόδειξη ότι εμβολιάστηκε. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι δεν εμβολιαστήκαν, ότι ασκεί κριτική στο πλαίσιο της επιστημονικής του προσέγγισης. Να σημειώσω ότι όποιος υγειονομικός δεν εμβολίαζεται τίθεται αυτομάτως εκτός σύμβασης εργασίας. 

Ανακατατάξεις στην Α Αθήνας

Πάντως να ξέρετε ότι με την υπουργοποίηση του Θανάση Πλεύρη αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ισορροπίες στην Α Αθηνών για τη ΝΔ. Έως τώρα την πρωτοκαθεδρία της είχε η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία να θυμίσω δεν τοποθετήθηκε σε κάποια υπουργείο. Ακολουθεί (σε σταυρούς) ο Βασίλης Κικίλιας που πήρε μετάθεση από το Υγείας στο Τουρισμού με λιγότερο τον κίνδυνο πολιτικού κόστους. Στην Α Αθήνας παραμένει και ο νέος υπουργός Θανάσης Πλεύρης που κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και βεβαίως αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Α Αθήνας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης που πολιτεύεται για πρώτη φορά με τη ΝΔ.

Όταν τα μαχητικά φωτογραφίζονται πάνω από την Ακρόπολη

Η συμμετοχή ξένων μαχητικών αεροσκαφών σε ασκήσεις στον ελληνικό χώρο δεν θα είχε και τόση σημασία εάν τα αεροσκάφη αυτά δεν περνούσαν και δεν φωτογραφίζονταν πάνω από την Ακρόπολη. Τις προάλλες ένα Σαουδαραβικό σμήνος επίδειξης πέρασε δύο φορές πάνω από την Ακρόπολη με τον αρχηγό του σμήνους να αποσπάται για να τα φωτογραφίσει στον αέρα. Χθες δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale και μαχητικά του ακροβατικού σμήνους της Γαλλικής Αεροπορίας, των πασίγνωστων “Patrouille de France”, που συμμετείχαν στο 9ο Athens Flying Week, που – ως γνωστόν – διεξήχθη το Σάββατο και την Κυριακή στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, πέταξαν και αυτά πάνω από την Ακρόπολη για ν ’αποχαιρετήσουν την Ελλάδα. Τα Alpha Jets του ακροβατικού σμήνους σχημάτισαν στον τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας πάνω από την Ακρόπολη. Ακόμα και τα αεροσκάφη που μετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος», πέταξαν συμβολικά πάνω από την Ακρόπολη. Εδώ θα μου πείτε, πέταξε πάνω από τη Ακρόπολη το γιγαντιαίο αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 όταν περνούσε από την Ελλά συνοδεία δύο ελληνικών F-16, τα Rafale δεν θα πετούσαν;

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου