Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Bitcoin – Βουτιά στην τιμή μετά και τα «όχι και τόσο καλά νέα» από το Ελ Σαλβαδόρ

 Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2021

Απώλειες 17% στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα, καταγράφει η τιμή του Bitcoin, εν μέσω ειδήσεων ότι η διάδοση των κρυπτονομισμάτων στο Ελ Σαλβαδόρ δεν έχει την ανταπόκριση που αναμενόταν. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και τα 43.050 δολάρια στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, πέφτοντας πάνω από 10% μέσα σε μια ώρα, μετά την εκ […]

Bitcoin – Βουτιά στην τιμή μετά και τα «όχι και τόσο καλά νέα» από το Ελ Σαλβαδόρ | tovima.gr

Απώλειες 17% στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα, καταγράφει η τιμή του Bitcoin, εν μέσω ειδήσεων ότι η διάδοση των κρυπτονομισμάτων στο Ελ Σαλβαδόρ δεν έχει την ανταπόκριση που αναμενόταν.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και τα 43.050 δολάρια στη Νέα Υόρκη την Τρίτη, πέφτοντας πάνω από 10% μέσα σε μια ώρα, μετά την εκ νέου άνοδό του πάνω από το επίπεδο των 50.000 δολαρίων. Ο Bloomberg Galaxy Crypto Index, ο οποίος παρακολουθεί μερικά από τα μεγαλύτερα crypto, έχασε έως και 19%, ενώ άλλα μικρότερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία  επίσης υποχώρησαν. Το Dash και το Ethereum Classic υποχώρησαν κατά περίπου 20% το καθένα.

Το Bitcoin αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες στην 12ετή ιστορία του, καθώς το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που το υιοθέτησε ως νόμιμο χρήμα την Τρίτη.

Τόσο οι λάτρεις όσο και οι επικριτές των κρυπτονομισμάτων παρακολουθούν το πείραμα για να διαπιστώσουν εάν ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων θέλει να συναλλάσσεται με το Bitcoin όταν κυκλοφορεί παράλληλα με το δολάριο ΗΠΑ και αν τελικά θα φέρει οφέλη στην εξαθλιωμένη οικονομία της Κεντρικής Αμερικής.

Το πείραμα του Ελ Σαλβαδόρ

Με το ποσό των 21 εκατ. δολαρίων άρχισε τις αγορές των bitcoin η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ, με τη χώρα να γίνεται και επισήμως η πρώτη που υιοθετεί το κρυπτονόμισμα ως νόμιμο νόμισμα. Η κυβέρνηση θα διαθέσει μέσω μιας κυβερνητικής εφαρμογής, της Chivo, bitcoins αξίας 30 δολαρίων σε κάθε πολίτη της χώρας που θα θελήσει να ακολουθήσει αυτό το νέο νομισματικό σύστημα.

Βάσει των εξαγγελιών, οι κάτοχοι των bitcoins θα μπορούν είτε να συναλλάσσονται με αυτά είτε αν το επιθυμούν να τα ανταλλάσσουν με δολάρια, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί τα πρώτα ATM συναλλαγών με bitcoins.

Πάντως, οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετατρέψουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό από δολάρια σε bitcoin αλλά η μετατροπή θα γίνεται μόνο από τα κρυπτονομίσματα που θα διαθέτει ο καθένας στο ψηφιακό του πορτοφόλι.

Αν και οι κινήσεις του Ελ Σαλβαδόρ είναι γνωστές τους τελευταίες μήνες, δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που θεωρούν ότι μπορεί να αποτελέσουν οδηγό για μια πιο ευρεία υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος από άλλες χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο συνδέεται και η ανάκαμψη του bitcoin πάνω από τις 50 χιλ. δολάρια, αν και σήμερα διορθώνει ελαφρώς κατά 1,9%.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου