Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το φεστιβάλ του Σόμερβιλ Μασαχουσέτης

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Εθελοντές και εθελόντριες της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ Μασαχουσέτης σερβίρουν τους επισκέπτες με τα πιο εύγεστα ελληνικά φαγητά. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΜΕΡΒΙΛ




ΒΟΣΤΩΝΗ. Το τριήμερο ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, το οποίο έχει καθιερωθεί να γίνεται το πρώτο Σαββατοκύριακο έπειτα από το Labor Day (Ημέρα Εργασίας), ξεπέρασε σε επιτυχία κάθε προσδοκία. Πολλές εκατοντάδες ομογενών, αλλά και Αμερικανών συμπολιτών μας το επισκέφθηκαν και απήλαυσαν τα εύγευστα ελληνικά φαγητά και γλυκίσματα.

Είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, μάσκες, αποστάσεις, εμβολιασμός, ενώ είχε στηθεί μία τεράστια τέντα στον αυλόγυρο του ναού, κάτω από την οποία οι επισκέπτες απολάμβαναν τα εδέσματα και τα γλυκά τους υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Ο Ευάγγελος Κεχρής, αντιπρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου και εκ των στυλοβατών της κοινότητας επί πολλά χρόνια, εξέφρασε την ικανοποίηση και συγκίνησή του λέγοντας πως «το φεστιβάλ ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας και μπορώ να πω ότι ήταν στα ίδια επίπεδα κι ακόμα καλύτερα από εκείνο του 2019».

Εθνικός Κήρυξ

Εκατοντάδες επισκέπτες έχουν σχηματίσει σειρές για να αγοράσουν ελληνικά φαγητά. Διακρίνεται ο περικαλλής ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η μεγάλη τέντα κάτω από την οποία απολάμβαναν τα φαγητά και τα γλυκίσματα τους. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΜΕΡΒΙΛ

Πέρυσι η κοινότητα δεν έκανε φεστιβάλ λόγω του κορωνοϊού, πράγμα το οποίο απετέλεσε μία παρένθεση στην ιστορία πολλών δεκαετιών που γίνεται το φεστιβάλ το οποίο συγκεντρώνει ομογενείς τόσο από γειτονικές κοινότητες, όσο και Αμερικανούς από το Σόμερβιλ, το Κέμπριτζ, το Αρλιγκτον και τη Βοστώνη. Επισημαίνεται ότι το Σόμερβιλ είναι ουσιαστικά προάστιο της Βοστώνης από την οποία απέχει περί τα επτά μίλια.

Οι επισκέπτες σχημάτιζαν μακρόσυρτες σειρές τόσο για να αγοράσουν γύρο και ελληνική σαλάτα, όσο και τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά παστίτσιο, μουσακά, αρνί, σπανακόπιτα όλα φτιαγμένα με αγνά ηλικία και με σπιτικό τρόπο και συνταγές φερμένες από την Ελλάδα και οι οποίες μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά συνεχίζοντας την ποιότητα και την παράδοση. Δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες εργάζονται καθημερινά επί πολλές ώρες μαγειρεύοντας, σερβίροντας τους επισκέπτες και κάνοντας τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Η κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου του Σόμερβιλ ιδρύθηκε από Ελληνες πρωτοπόρους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλοί πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα από τα Αλάτσατα και τον Τσεσμέ πλησίον της Σμύρνης. Μέχρι σήμερα υπάρχουν κάποιοι απόγονοί τους οι οποίοι δραστηριοποιούνται και υποστηρίζουν την κοινότητα. Ιερατικός προϊστάμενος είναι ο π. Αντώνιος Ταντίλυαν και πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου η Νταγιάν Καραβίτη.

Εθνικός Κήρυξ

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ. Δεκάδες επισκέπτες απολαμβάνουν το φαγητό τους κάτω από την τεράστια τέντα υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής. Διακρίνεται αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο οποίος σύμφωνα με το νόμο της Μασαχουσέτης επιβλέπει την διεξαγωγή του φεστιβάλ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΜΕΡΒΙΛ


ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου