Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Απόβαση στρατηγών του ΝΑΤΟ στην Αθήνα

   Τετάρτη, 15 Σεμπτεμβρίου, 2021

Χασαπόπουλος Νίκος

Ανάμεσα στους στρατηγούς θα είναι και ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα.

Απόβαση στρατηγών του ΝΑΤΟ στην Αθήνα | tovima.gr

Τριάντα στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι του ΝΑΤΟ, («η αφρόκρεμα», δηλαδή των στρατιωτικών του ΝΑΤΟ) θα βρίσκονται την Παρασκευή στην Αθήνα προσκεκλημένοι του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για τη συνεδρίαση της πανίσχυρης Στρατιωτικής Επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ δέχθηκε η συνεδρίαση να γίνει αυτή τη φορά στην Αθήνα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Ανάμεσα στους στρατηγούς θα είναι και ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα. Προτού γίνει Α/ΓΕΕΘΑ (διορισμένος από τον Ερντογάν) ήταν διοικητής στην λεγόμενη Στρατιά του Αιγαίου. Συνλαντησή του με τον Στρατηγό Φλώρο δεν προβλέπεται, αλλά θα υπάρξουν δύο δείπνα και στο περιθώριο αυτό γίνονται ανεπίσημες συναντήσεις. Και πάλι όμως δεν προβλέπεται μια ελληνοτουρκική συνάντηση αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ούτε βεβαίως θα συζητηθούν οι σχέσεις Ελλάδος- Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ολλανδός Ναύαρχος Rob Bauer προεδρεύει του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής, και σε κάθε συνεδρίαση της θα υποστηρίζεται από τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης Στρατηγό Tod Wolters (SACEUR) και τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού Στρατηγό André Lanata (SACT). Να σημειωθεί ότι ο στρατηγός Φλώρος θα συνοδεύσει τον Ολλανδό ναύαρχο, Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής στη Σούδα, όπου θα του δείξει τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, όπως το Πεδίο Βολής, τον ναύσταθμο κτλ.

Το Συνέδριο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ παρέχει, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τη δυνατότητα στους Αρχηγούς Άμυνας της Συμμαχίας να συναντηθούν και να συζητήσουν θέματα στρατηγικής σημασίας. Τους Αρχηγούς θα απασχολήσουν οι Επιχειρήσεις, οι Αποστολές και οι Δράσεις του ΝΑΤΟ, η Διάταξη Αποτροπής και Άμυνας της Συμμαχίας, όπως και η υλοποίηση των 2 νέων θεσμικών της προσεγγίσεων με τίτλους «Αποτροπή και Άμυνα της Ευρω-Ατλαντικής Περιοχής» και «Προεξάρχον Κείμενο Διεξαγωγής Πολέμου ΝΑΤΟ». Η Στρατιωτική Επιτροπή θα συζητήσει επίσης την πρωτοβουλία «ΝΑΤΟ 2030», καθώς και τις απορρέουσες στρατιωτικές επιπτώσεις και ευκαιρίες της.

Η Στρατιωτική Επιτροπή συγκαλείται σε Επίπεδο Αρχηγών Άμυνας δύο φορές το χρόνο στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και μια φορά το χρόνο στο πλαίσιο Συνεδρίου, η διεξαγωγή του οποίου αναλαμβάνεται από ένα κράτος – μέλος της Συμμαχίας. Η Στρατιωτική Επιτροπή συνεδριάζει για να συζητήσει τις επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις του ΝΑΤΟ, προκειμένου να υποβάλλει στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο ομόφωνες στρατιωτικές εισηγήσεις επί του τρόπου με τον οποίο η Συμμαχία δύναται να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις παγκόσμιας ασφάλειας. Σε καθημερινή βάση, το έργο της υλοποιείται από τους μόνιμους Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου