Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ – Δημοκρατικοί λένε όχι στην επανεκλογή Πάουελ

 Παρασκευή, 3η Σεπτεμβρίου, 2021


Δημοκρατικοί πιέζουν τον Λευκό Οίκο να μην ανανεώσει τη θητεία του Τζερόμ Πάουελ

SHARE

ΗΠΑ – Δημοκρατικοί λένε όχι στην επανεκλογή Πάουελ

OT.gr Newsroom

01.09.2021 | 23:44

Η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στη Νέα Υόρκη Αλεξάνδρια Οκάσιο-Κορτέζ (γνωστή ακτιβίστρια με τα αρχικά AOC ) και άλλα μέλη της προοδευτικής ομάδας του Δημοκρατικού κόμματος προέτρεψαν τον Τζο Μπάιντεν να μην ανανεώσει τη θητεία του Τζερόμ Πάουελ στην προεδρεία της Fed.

«Καθώς κυκλοφορούν τα νέα για τον πιθανή ανανέωση της θητείας του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, παροτρύνουμε τον Πρόεδρο Μπαίντεν να οραματιστεί μια νέα Federal Reserve που θα επικεντρώνεται στην εξάλειψη του κλιματικού κινδύνου και στην προώθηση της φυλετικής και οικονομικής δικαιοσύνης», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Η θητεία του Πάουελ λήγει τον Φεβρουάριο. Ο Ρεπουμπλικάνος και πρώην τραπεζίτης επενδύσεων, διορίστηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ το 2017, αλλά την επόμενη χρονιά προκάλεσε την οργή του Τραμπ αφού η Fed αύξησε ξανά το επιτόκιο αναφοράς της. Ο Λευκός Οίκος Μπάιντεν δεν έχει πάρει ακόμα θέση, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν να παραμείνει στη θέση του.

Ο Πάουελ έχει επαινεθεί ευρέως για την άμεση ανταπόκριση στις οικονομικές αναταράξεις που προκλήθηκαν από την πανδημία. Την περασμένη εβδομάδα σήμανε ότι η Fed ήταν έτοιμη να αρχίσει να χαλαρώνει τα οικονομικά κίνητρα αλλά δεν θα αυξήσει ακόμη τα επιτόκια.

«Κάτω από την ηγεσία του, η Federal Reserve έχει λάβει ελάχιστα μέτρα για να μετριάσει τον κίνδυνο που προκαλεί η κλιματική αλλαγή στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σε μια εποχή που η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή προειδοποιεί για την πιθανή καταστροφική και μη αναστρέψιμη ζημιά που προκαλείται από το μεταβαλλόμενο κλίμα, χρειαζόμαστε έναν ηγέτη στο τιμόνι που θα αναλάβει τολμηρές και αποφασιστικές ενέργειες για την εξάλειψη του κλιματικού κινδύνου», πρόσθεσαν.

«Για να προχωρήσουμε με μια συνολική κυβερνητική προσέγγιση που εξαλείφει τον κίνδυνο για το κλίμα καθιστώντας παράλληλα ασφαλέστερο το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα είναι προσηλωμένος σε αυτούς τους στόχους. Προτρέπουμε τη διοίκηση του Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να διορίσει έναν νέο πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ».

Σε σχόλια στο CNN, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Μπάιντεν «θα ορίσει τους υποψηφίους που πιστεύει ότι θα είναι οι πιο αποτελεσματικοί στην εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής», όταν πρόκειται να επανεκλέξει τον Πάουελ ή να επιλέξει νέο πρόεδρο της Fed.

Ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν προ ημερών και στο Τζάκσον Χολ για να εκφράζουν τις αντιδράσεις τους, αν και απογοητεύτηκαν από την έλλειψη της παρουσίας υψηλόβαθμων αξιωματούχων, καθώς το συμπόσιο έγινε τελικά διαδικτυακά.

«Είναι πολύ κακό που δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε απευθείας μαζί τους», ανέφερε η ακτιβίστρια Lisa Widdekind στην τοπική εφημερίδα Jackson Hole Daily. «Ελπίζουμε όμως ότι επειδή οι άνθρωποι προσέχουν τα οικονομικά νέα σε αυτή τη συγκυρία, οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να μεταδώσουν τα μηνύματα».

Ακτιβιστές του κλίματος και προοδευτικοί Δημοκρατικοί πιέζουν για απομάκρυνση του Πάουελ, έναν Ρεπουμπλικανό που διορίστηκε από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, και για αντικατάσταση του με κάποιον σαν την κυβερνήτη της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ. Η ελπίδα τους είναι να βρεθεί ένας «υποψήφιος που θα επικεντρώνεται στην αυστηρή δημοσιονομική ρύθμιση, την κλιματική αλλαγή και το ψηφιακό χρήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου