Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ – Στα 2,71 τρισ. δολ. το έλλειμμα

 Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2021

Για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 3 τρισ. δολ.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 2,71 τρισεκατομμύρια δολάρια το 11μηνο μέχρι τον Αύγουστο, φλερτάροντας με το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία της χώρας, μετά τα τρισεκατομμύρια δολάρια που έριξε η κυβέρνηση στην οικονομία για την ανακούφιση από την πανδημία.

Στην μηνιαία έκθεσή του για τον προϋπολογισμό, το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε τη Δευτέρα ότι το έλλειμμα για τους πρώτους 11 μήνες αυτού του οικονομικού έτους είναι κατά 9,9% μικρότερο από το αντίστοιχο της ίδιας περιόδου πέρυσι.

Για ολόκληρο το οικονομικό έτος, που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου προβλέπει έλλειμμα 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα είναι οριακά κάτω από το έλλειμμα ρεκόρ των 3,13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκε πέρυσι.

Το περυσινό έλλειμμα ήταν υπερδιπλάσιο από το προηγούμενο ρεκόρ των 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταγραφεί το 2009 κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, καθώς η κυβέρνηση ξόδευε πολλά για την καταπολέμηση της βαθιάς ύφεσης μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Για τους πρώτους 11 μήνες αυτού του οικονομικού έτους, τα έσοδα της κυβέρνησης ανήλθαν σε 3,39 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σηματοδοτεί μια υγιή αύξηση 17,7% από πέρυσι, καθώς η οικονομική ανάκαμψη από την ύφεση που προκλήθηκε από τον COVID επέτρεψε σε εκατομμύρια ανθρώπους να επιστρέψουν στην εργασία τους, ενισχύοντας τα ατομικά εισοδήματα και τα εταιρικά κέρδη.

Οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν βραδύτερα κατά 4% στα 6,21 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι δαπάνες τόσο για φέτος όσο και για πέρυσι αντικατοπτρίζουν τα τρισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για να μην πέσει η οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση παρέχοντας ατομικές ενισχύσεις στήριξης, ενισχυμένα επιδόματα ανεργίας και δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις.

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου